Concert la Sibiu cu prim-flautistul Filarmonicii ”George Enescu”


Ion Bogdan Ștefănescu, prim-flautistul Filarmonicii ”George Enescu”, va concerta în această săptămână alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu și dirijorul Valentin Doni. Evenimentul este programat joi, 25 martie 2021 ora 19, și va fi transmis online pe pagina de facebook și canalul de Youtube al instituției.

PublicitateIon Bogdan Ștefănescu este Prof. Univ. Dr. la catedra de flaut a Universității Naționale de Muzică din București și Solist al Filarmonicii ”Banatul”, Timișoara. A debutat ca solist cu orchestra în anul 1983 (la 14 ani), pe scena Ateneului Român, acompaniat de Orchestra Tineretului Bucureştean. Din 1983 până în prezent susţine numeroase recitaluri şi concerte, ca solist, pe toate meridianele lumii. Este protagonistul turneelor naționale ”Flautul de aur” și ”Flautul fermecat” organizate de Radio România Cultural. Este membru al trioului Contraste, membru fondator al ansamblurilor Procontemporania şi Profil și membru al cvintetului George Enescu. Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale.


La Sibiu Ion Bogdan Ștefănescu va interpreta ”Concertul pentru flaut și orchestră de coarde în Re major” de Niccolò Piccinni și ”Concertul pentru flaut și orchestră de coarde în mi minor” de Karl Ditters von Dittersdorf.
Programul serii va mai cuprinde ”Suita franceză” de Francis Poulenc, ”Vals” de Valentin Doni și ”Suita pentru orchestră nr.4 – Mozartiana” de Piotr Ilici Ceaikovski.
Valentin Doni este un muzician multilateral, remarcându-se în calitate de dirijor, compozitor şi interpret. Între anii 1997-2004, Valentin Doni a fost Director artistic şi prim-dirijor al Orchestrei simfonice a Filarmonicii Naţionale din Republica Moldova. Actualmente este dirijor permanent al Filarmonicii ,,Mihail Jora” din Bacău.Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu!

Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)

Următorul concert organizat de Filarmonica Sibiu este programat miercuri, 31 martie 2021, ora 19, la Biserica Evanghelică CA.


Urmăriți-ne pe:
www.facebook.com/FilarmonicaSibiu
www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu
www.instagram.com/filarmonicasibiu
https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa
www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *