7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

„Tribut Tchaikovsky” – un spectacol în două părţi, în care muzica părăseşte partitura şi ia forma dansului

Știri din Județ

Teatrul de Balet Sibiu prezintă miercuri, 21 aprilie, începând cu ora 19:00 spectacolul „Tribut Tchaikovsky”. Muzica, dansul şi unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, Piotr Ilici Tchaikovsky, sunt cele trei elemente esenţiale ale spectacolului, care a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu pe 16 martie 2019.

Spectacolul de dans clasic, în coregrafia lui Vittorio Galloro, este un tribut adus lui Piotr Ilici Tchaikovsky, în încercarea de a pune în lumină eleganţa, rafinamentul şi frumuseţea pură a operelor marelui compozitor rus. Totul în paşi de dans.

„Tribut Tchaikovsky” este un spectacol în două părţi, în care muzica părăseşte partitura şi ia forma dansului, prin intermediul mai multor momente coregrafice. Astfel prima parte a spectacolului cuprinde două tablouri. Primul tablou este „construit” pe baza Concertului pentru pian nr. 2 în Sol major op.44, al doilea tablou având la bază Concertul pentru pian nr.1. Ambele tablouri aduc în scenă duete şi momente solistice, printre personaje regăsindu-se însuşi Ceaikovski, împreună cu muza sa.

Cea de-a doua parte a spectacolului este un omagiu adus nuanţelor şi culorilor din muzica marelui compozitor rus. Pe scenă vor urca patru cupluri de dansatori care, prin dans vor transpune din partitură, în realitate, patru culori pe care coregraful le distinge în creaţia Tchaikovskiană -roşu, care oglindeşte pasiunea din muzica lui Tchaikovsky, galben, ce semnifică inspiraţia, verde, virtuozitatea şi argintiu, frumuseţea absolută.

Spectacolul va fi transmis în regim Livestream. Preţul biletelor este de 20 lei, iar pe baza lor, publicul va avea acces la filmarea evenimentului timp de 72 de ore. Biletele pot fi achiziţionate de pe platforma entertix.ro şi myticket.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri