Un șofer băut din Poiana Sibiului a fugit de poliție și a făcut accident. Un alt șofer băut nu avea nici permis

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

La data de 31 martie, în jurul orei 17:00, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106 Sibiu – Rășinari de către un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în Rășinari.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat.
Mai mult decât atât, testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge.
Date fiind cele constatate, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 1 aprilie, în jurul orei 00:45, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au observat un șofer care a virat la stânga neregulamentar, încălcând marcajul continuu, pe Șoseaua Alba Iulia.

Bărbatul nu a oprit la semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea pe Calea Turnișorului, unde a intrat în coliziune cu un stâlp, apoi cu o movilă de pământ, pe strada Distribuției, pe strada Autogării, pe Eduard Albert Bieltz, pe strada Batozei și apoi din nou pe Șoseaua Alba Iulia, unde a fost blocat și oprit de echipajele de poliție. După oprirea autoturismului, șoferul a coborât din auto și a încercat să fugă, fiind prins și imobilizat de către polițiști.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că la volan se afla un bărbat în vârstă de 42 de ani, domiciliat în localitatea Poiana Sibiului.
Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului de alcool în sânge.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri