4.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ilegalități cu nemiluita pe drumurile județului Sibiu

Știri din Județ

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.


În perioada 7 – 9 aprilie, polițiștii sibieni au desfășurat ample acțiuni în scopul menținerii siguranței traficului rutier, pe raza județului Sibiu. Cu ocazia activităților derulate, au fost constatate 19 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 24 de permise de conducere, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare și au fost aplicate 470 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 150.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 8 aprilie, în jurul orei 14:00, pe strada Gării din orașul Săliște, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un localnic în vârstă de 62 de ani. Rezultatul afișat de apartul etilometru a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceiași dată, în jurul orei 16:00, pe raza orașului Copșa Mică, polițiștii formațiunii rutiere din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit un autoturism condus pe DN 14 de către un localnic în vârstă de 22 de ani. Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile pubice.

Probleme au fost găsite și în Șelimbăr, acolo unde, în jurul orei 18:00, în localitatea Șelimbăr, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 59 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O altă abatere rutieră s-a produs în timp ce conducea un motocultor pe strada denumită popular Suseni, din localitatea Axente Sever, atunci când un localnic în vârstă de 42 de ani nu a păstrat o distanță laterală de siguranță față de un autoturism condus din sens opus și l-a acroșat ușor. Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale, însă testarea șoferului motocultorului a indicat un rezultat de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O zi mai târziu, în jurul orei 00:15, pe raza orașului Tălmaciu, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au oprit pentru control un moped condus pe DN 7 de către un localnic în vârstă de 25 de ani. În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit că tânărul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Mai mult decât atât, testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O persoană a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că un autoturism a lovit zidul unui imobil din localitatea Chirpăr, iar în urma coliziunii autoturismul a luat foc, incendiul fiind extins și la imobilul în cauză. Polițiștii care au intervenit de urgență la locul incidentului au constatat că cele sesizate se confirmă, conducătorul autoturismului părăsind zona imediat după producerea coliziunii. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, în scurt timp conducătorul auto a fost identificat în persoana unui localnic în vârstă de 16 ani. Astfel, s-a stabilit că, în jurul orei 05,40, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 105D, pe raza localității Chirpăr, pe fondul lipsei de experiență în conducere, tânărul a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu zidul unui imobil. Impactul a declanșat un incendiu care s-a extins de la autoturism la imobilul lovit, fără a se înregistra victime omenești. De asemenea, polițiștii au identificat proprietarul autoturismului, un sibian în vârstă de 42 de ani, care îi încredințase tânărului autovehiculului deși cunoștea vârsta și faptul că nu deține permis de conducere.

Și la Ocna Sibiului, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Olarilor de către un localnic în vârstă de 18 ani. Ca urmare a verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul în cauză este neînmatriculat.

Probleme rutiere au fost și pe DC 24A, Hoghilag, un tânăr în vârstă de 22 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Brateiului de către un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Dumbrăveni. Testarea șoferului cu aparatul DrugTest a indicat un rezultat pozitiv la canabis – THC -5.

Tot ei au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Horea de către un bărbat în vârstă de 40 de ani, din județul Neamț. Testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș