17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

FOTO DOCUMENT: Un cisnădian contestă în instanță carantinarea orașului

Știri din Județ

Un cisnădian a depus în cursul zilei de astăzi, la Curtea de Apel Alba-Iulia, o contestație cu privire la decizia de carantinare a orașului Cisnădie. Acesta cere anularea ordinului 6830 din 01.04.2021, dar și daune morale în valoare de 1.000 de lei.

Vizate sunt cele două instituții decizionale ale măsurilor COVID-19, respectiv Prefectura județului Sibiu și Departamentul pentru Situații de Urgență. Bițu Andrei-Liviu își motivează acțiunea în instanță prin compararea altor orașe a căror rată de incidență cumulată în ultimele 14 zile depășește 6 cazuri per mia de locuitori și totuși, nu a fost decretată carantinarea zonală.

“Sunt locuitor al orașului Cisnădie și, mă adresez instanței pentru a opri un abuz pe care-l consider evident. Am ajuns, la fel ca mulți cetățeni să fiu revoltat și să îmi cer dreptul constituțional la libertate și la egalitate în fața legii în instanță, ca urmare a unei măsuri dispuse de guvern, disproporționată. România se află într-o stare de alertă care ajunge să producă efecte mai restrictive, comparativ cu o situație de urgență, lucru inadminisil ținând cont că starea de alertă este o situație din punct de vedere legal, de o gravitate mult mai scăzută.” a scris Bițu Andrei-Liviu în contestația depusă

Exemple depuse la dosar

Municipiul Dej – 6,77 la 1000 de locuitori (nu există carantină)

Municipiul Cluj Napoca – 7,65 la 1000 de locuitori (nu există carantină)

Municipiul Brașov – 7,10 la 1000 de locuitori (nu există carantină)

Municipiul București – 9,12 la 1000 de locuitori (nu există carantină)

Conform datelor comparate cu orașele necarantinate, deși în cifre stau mult mai rău decât la Cisnădie, Andrei menționează faptul că lui și altor locuitori ai orașului le-a fost încălcat principiul egalității în fața legii. Acesta solicită instanței de judecată să constate nelegalitatea actului normativ și să oblige intimații să dispună încetarea efectelor acestui act, precum și la achitarea de daune morale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri