La Bella Vita Italiana. Peisaje idilice italiene în colecția de Stampe și Desene a Muzeului Național Brukenthal

Începând de vineri, 09 aprilie 2021, ora 12:00, în Cabinetul de Stampe din Palatul Brukenthal, Piaţa Mare nr. 4, se va deschide expoziția intitulată Peisaje idilice italiene în colecția de Stampe și Desene a Muzeului Național Brukenthal, curator Raluca Georgiana Cobuz.

Expoziția: La Bella Vita Italiana. Peisaje idilice italiene în colecția de Stampe și Desene a Muzeului Național Brukenthal
Locul de desfășurare: Palatul Brukenthal, Cabinetul de Stampe și Desene, Nr. 4, Sibiu
Durata: 09.04 – 23.05.2021
Curator: Raluca-Georgiana Cobuz


Locurile pitorești, dealurile însorite și liniștea specifică meleagurilor italiene ne sunt desfășurate din abundență în colecția de Stampe și Desene a muzeului. Fie că este vorba de un peisaj real sau de cele mai multe ori idealizat, acestea au un farmec aparte și impresionează atât turiștii în călătoriile lor, cât mai ales artiștii care de-a lungul secolelor au văzut Italia ca pe o experiență obligatorie în parcursul lor de formare artistică.
Ne sunt prezentate cele mai pitorești astfel de lucrări realizate de artiști aflați în colecția de gravură italiană din perioada secolelor al XVII-lea până în secolul al XX-lea, păstrate la Muzeul Național Brukenthal. Nume precum Francesco Bartolozzi, Francesco del Pedro, Marco Ricci, Domenico Cunego, Francesco Piranesi și alții, cunoscuți sau încă anonimi, așteaptă să fie descoperiți sau re-descoperiți de către vizitatori.
Expoziția are scopul de a readuce în atenția publicului genul peisagistic, de data aceasta în gravură, lăsându-ne pe noi să ne imaginăm culorile și atmosfera peisajelor naturale sau citadine reprezentate. În ton cu renașterea naturii primăvara, ne putem lăsa pradă acestor peisaje pentru a călători pe frumoasele meleaguri italiene, până când vom putea călători în siguranță pentru a vedea aceste minunate locuri cu proprii noștri ochi. (Text oferit de curator)

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *