Victoria Bîrluțiu, Şefa Clinicii Boli Infecţioase avertizează că suntem în plin val trei al pandemiei

Știri din Județ

Şeful Clinicii Boli Infecţioase din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, Victoria Bîrluţiu, avertizează că suntem în plin val trei pandemic şi că medicii se confruntă cu cazuri tot mai grave, din cauză că mulţi pacienţi confundă COVID-19 cu “o banală viroză” şi se tratează acasă sau întârzie să meargă la doctor, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

În ultima perioadă a crescut numărul de pacienţi spitalizaţi. Suntem în plin val 3 al pandemiei, cu forme mai agresive ale virusului, cu noile tulpini în circulaţie, cu un grad de contagiozitate mai mare. Din păcate nu avem de a face cu o “banală viroză” sau o “simplă gripă”, iar această percepţie greşită, asociată cu tratarea la domiciliu şi/sau întârzierea prezentării la medici poate avea consecinţe nefaste. Tocmai de aceea sunt mai multe cazuri cu evoluţie nefavorabilă şi din păcate şi decese. Prezentarea promptă la consultul medical face posibilă diagnosticarea precoce a infecţiei şi iniţierea rapidă a tratamentului adecvat, putând salva mai multe vieţi. Sibienii trebuie să ştie acest lucru şi să considere esenţială respectarea regulilor legate de distanţare fizică şi protecţia personală. A acţiona cu responsabilitate faţă de propria persoană şi faţă de cei din jur este primul şi cel mai important mijloc de prevenţie!“, a declarat infecţionista Victoria Bîrluţiu.

Şi directorul medical al SCJU Sibiu, internistul Călin Cipăian, spune că cel mai mare spital public din judeţ primeşte toate cazurile grave şi critice.

Totodată, în condiţiile noilor clasificări a spitalelor, SCJU Sibiu primeşte toate cazurile grave şi critice care se prezintă în UPU precum şi toate cazurile care se agravează în celelalte spitale din judeţ şi la nevoie, chiar şi din alte judeţe“, spune medicul Calin Cipăian.

În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, 23.956 de persoane, dintre care în ultimele 24 de ore 95 de persoane. Până la data curentă au fost vindecate 17.871 de persoane, iar 869 persoane au decedat, 14 în ultimele 24 de ore, din rândul celor confirmate pozitiv.

Miercuri la ora 8,00 erau spitalizate un număr de 359 de persoane, dintre care pe ATI 36 adulţi şi un minor. La nivelul judeţului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 560 de teste, potrivit datelor comunicate miercuri de către Prefectura Sibiu.

Sursa foto: Facebook

- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri