spot_img
9.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Leșuri de animale domestice împrăștiate pe marginea drumului. Primăria Porumbacu de Jos a suportat costuri de 35.136 lei

Știri din Județ

Publicitate

În urmă cu puțin timp au fost descoperite mai multe leșuri de animale domestice împrăștiate pe marginea drumului, lângă Halta CFR din localitatea Sărata, comuna Porumbacu de Jos.

Primarul Comunei Porumbacu de Jos, Georgeta Maria Poșa, într-o postare publicată pe pagina de Facebook a ținut să aducă la cunoștință, ca în urma sesizărilor primite reprezentanții Primăriei Comunei Porumbacu de Jos au contractat o firmă autorizată, care au preluat și neutralizat resturile animale. Factura acestei operațiuni însumează totalul de 35.136 lei, a anunțat primarul.

Vreau să vă aduc la cunoștință o situație revoltătoare, cu impact negativ asupra comunității locale.

În data de 6 aprilie, Primăria Porumbacu de Jos a fost sesizată cu privire la faptul că, lângă Halta CFR din localitatea Sărata, au fost descoperite mai multe leșuri de animale domestice, împrăștiate pe marginea drumului, situația fiind semnalată și de presa locală. Resturile animale par să provină de la o fermă din apropiere, fiind vorba de oase, piei și organe de animale, în diferite stadii de descompunere. Potrivit localnicilor din zonă, animalele au fost aruncate cu, cel mult o zi – două înainte de data la care au fost descoperite.

Situația este cât se poate de gravă. În primul rând din cauză că, depozitul ilegal de leșuri este o adevărată bombă biologică, deoarece se pot transmite boli infecțioase ce pot periclita sănătatea publică. În al doilea rând, această „ispravă”, ne costă pe toți peste 35.000 de lei din bugetul local, care este și așa insuficient pentru toate proiectele de investiții pe care ne-am dori să le realizăm.

Pe scurt, Primăria Porumbacu de Jos a fost obligată să contracteze o firmă autorizată, care să preia și să neutralizeze resturile animale. După ce am contactat șapte astfel de firme, una singură, a acceptat să vină și să ridice animalele moarte. Este vorba de mai multe oi, capre, vaci și viței.

Firma SC Alvi Serv SRL, din Arad, a ridicat, ieri, în total, 600 de kilograme de resturi animale, prețul per kilogram neutralizat fiind de 49,21 lei. Astfel, Primăria Porumbacu de Jos trebuie să plătească o factură de 35.136 lei pentru această operațiune de ridicare și eliminare a leșurilor de pe marginea drumului.

Ca să înțelegeți dimensiunea problemei, cu acești bani s-ar fi putut cumpăra 50 de mașini de sort, cu care s-ar fi putut amenaja toate drumurile din comună. De asemenea, s-ar fi putut face lucrările de reparații și întreținere la gardul electric ce protejează culturile agricole în Porumbacu de Sus. Dar, în loc să folosim banii în folosul comunității locale, plătim pentru lipsa de bun-simț a unor concetățeni care, pe lângă faptul că nu au un minim respect față de natură și mediul înconjurător, ne sfidează pe toți și pun în pericol sănătatea publică.

Vă asigur că, astfel de gesturi nu vor mai fi tolerate. Cel sau cei care s-au descotorosit de animalele moarte pe domeniul public vor fi trași la răspundere. Am sesizat Direcția Sanitar – Veterinară, Poliția și Garda de Mediu și am încredere că autoritățile vor face toate demersurile necesare pentru identificarea vinovaților și sancționarea acestora potrivit legilor în vigoare, a declarat Georgeta Maria – Poșa,
primarul comunei Porumbacu de Jos

Sursă foto: Ora de Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor