6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Propunerile USR PLUS pentru bugetul Municipiului Sibiu: dezbateri reale și buget pus în dezbatere în format accesibil fiecărui cetățean (CP)

Știri din Județ


Alianța USR PLUS transmite către mass-media următorul comunicat de presă:


Pentru că astăzi Consiliul Local a votat cel mai mare buget local din istoria Municipiului Sibiu, grupul consilierilor USR PLUS a transmis autorităților locale câteva constatări și propuneri pentru îmbunătățirea procesului de comunicare a construirii bugetului pe anul următor:

Îmbunătățirea dezbaterii asupra propunerilor din buget



NU a existat o dezbatere reală asupra propunerii de buget. Constrângerea legală ca propunerea să stea 15 zile în dezbatere publică a fost în fapt doar bifată ca să fie, așa cum de altfel aflăm din raportul consultării publice pus la dispoziție de către Direcția Economică, unde au fost înregistrate 25 de propuneri,sugestii, opinii și observații. Consilierii USR PLUS consideră că nu este de ajuns un simplu comunicat pe site-ul Primăriei și cred că Primăria Municipiului Sibiu ar fi trebuit să organizeze dezbateri reale, la care să invite cetățeni și organizații, dezbateri prin care propunerea de buget să devină mai bună decât cea votată astăzi. Iar preluarea de către presă a comunicatelor Primăriei și bifarea îndeplinirii obligațiilor impuse de lege nu scuză comoditatea de a nu organiza aceste dezbateri.

Cetățenii au dreptul să fie informați și să participe la construirea unui buget sustenabil și eficient pentru Sibiu.

Propunerile consilierilor USR PLUS pentru bugetul Municipiului Sibiu pe 2021

Grupul de consilieri USR PLUS a transmis încă de la începutul lunii februarie, câteva zeci de propuneri pentru bugetul pe 2021 (https://bit.ly/3wGHLEf) pentru a fi luate în considerare în bugetul pe 2021. Acestea au fost strânse atât de la cetățeni, o parte dintre ele fiind chiar propuse de noi în programul de guvernare locală al USR PLUS de anul trecut. Din păcate foarte puține dintre ele au fost luate în considerare, de multe ori argumentele fiind transmise într-un limbaj de lemn care în esență se rezumă la “nu se poate”.

Forma propunerii de buget să fie prietenoasă cu utilizatorul, ușor accesibilă cetățenilor

Consilierii USR PLUS au solicitat încă de la prima ședință a Comisiei de Buget, să se găsească o modalitate mai ușoară de lucru, atunci când se discută despre propuneri de hotărâri sau documente pe care consilierii locali le primesc înspre analiză și studiu. Cu siguranță se pot găsi și alte soluții tehnice. E greu să analizezi 400 de pagini cum are actuala propunere de hotărâre pentru aprobarea bugetului, într-un document fără posibilitatea de a căuta “ceva”, într-un format deloc prietenos cu utilizatorul. Înainte de orice trebuia să se țină cont că cetățeanul este beneficiarul final al bugetului. Era nevoie ca cetățenii să parcurgă toate cele 400 de pagini pentru a găsi chestiunile esențiale din buget? Cu siguranță DA.


Alianța USR PLUS Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri