10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cătălin Stanciu (PSD): Am dat astăzi vot favorabil, în ședința extraordinară de Consiliu Local, proiectului de buget al municipiului Sibiu pentru anul 2021 (CP)

Știri din Județ

Cătălin Stanciu, președintele Organizației Municipale PSD Sibiu, în urma ședinței extraordinare de Consiliu Local a transmis un comunicat de presă pe tema proiectului de buget al municipiului Sibiu pentru anul 2021:

Am dat astăzi vot favorabil, în ședința extraordinară de Consiliu Local, proiectului de buget al municipiului Sibiu pentru anul 2021.

Am considerat că bugetul municipiului pentru acest an, estimat la 994.944,51 mii lei, este correct echilibrat, 45% din cheltuieli fiind repartizate pentru capitolul funcționare, iar 55% pentru capitolul dezvoltare.

Astfel, pe lângă investițiile în modernizări străzi, parcuri, unități de învățământ etc., se numără câteva obiective importante pentru care municipalitatea a programat alocarea de sume, precum:


-extinderea Căminului de pe strada Oituz, în vederea mutării Liceului de Artă;
– asigurarea cofinanțării pentru proiectele cu finanțare din fonduri europene precum: Reabilitarea Școlii Gimnaziale Nr. 21 și a Școlii ”Radu Selejan”, în vederea îmbunătățirii eficienței energetice; Extinderea corpului de școală și construire sală de sport la Școala Gimnazială N. Iorga; Construcție nouă cu destinația Creșă în incinta Grădiniței cu program prelungit Nr. 36; Extindere corp Școală Gimnazială I.L.Caragiale; Construcție nouă cu destinația Creșă la Școala Gimnazială Nr. 1; Reabilitarea internatului Colegiului Tehnic Independența și extindere corp școală și sală de sport la Școala Gimnazială Regele Ferdinand.

De asemenea, municipalitatea va asigura co-finanțarea pentru proiectele europene ”Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19 de către Spitalul Clinic de Pediatrie”; ”Creștere capacitate medicină de urgență pediatrică în spațiile existente” și ”Dotare ambulatoriu integrat Spitalul Clinic de Pediatrie.

Din bugetul pentru acest an au fost alocate sume și pentru modernizarea Stadionului Municipal Sibiu, amenajarea Lacului lui Binder și a unui Complex de Agrement și Sport în zona Târgul Obor.

Primăria a prevăzut în buget și sumele necesare pentru proiectele finanțate din fonduri europene nerambursabile: ”Crearea unui parc în zona Tilișca; ”Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din municipiul Sibiu în vederea creșterii eficienței energetice”; ”Spațiu multifuncțional de recreere, sport și educație în cartierul Gușterita”; ”Creare centru multifuncțional zona Oțelarilor, destinat comunităților marginalizate”, dar și pentru ”Strategie inteligentă bazată pe integrare și urbanizare smart – Sibiu SMART”.

În bugetul pentru acest an sunt cuprinse și sume pentru continuarea unor lucrări aflate în curs de execuție, printre care, Modernizare strada Calea Dumbrăvi (finanțat din fonduri europene), Amenajare parcare subterană cartier Hipodrom III, Sistem automat de închiriere biciclete în regim self-service – Sibiu Bike City (finanat din fonduri europene), Linia verde de transport Public a Municipiului Sibiu (finanțat din fonsuri europene) etc…

Dintre lucrările aflate în curs de contractare amintesc extinderea podului Alba Iulia, Traseul pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin (finanat din fonduri europene), modernizarea Transportului Public în Minicipiul Sibiu – furnizare 40 de autobuze CNG (finanat din fonduri europene).

De asemenea, sunt în curs de elaborare documentațiile tehnico-economice pentru câteva proiecte precum: Amenajare parcare subterană Piața 1 Decembrie; Construire parcare și restructurare Piața Agroalimentară Cibin; Construire parcare și restructurare Piața V. Aron, dar și Traseu pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin – etapa II și III.

Pe întreg parcursul acestui an voi urmări îndeaproape atât proiectele propuse a fi finalizate cât și cele ce vor urma a fi realizate din actualul buget pentru anul 2021 al municipiului Sibiu și voi reveni asupra dumneavoastră cu noi informații referitoare la stadiul de implementare al acestora. Pentru orice alte informații sau clarificări mă puteți contacta și pe adresa catalin.stanciu@sibiu.ro .

Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Municipiului Sibiu pentru anul 2021, cu detalii privind sumele alocate pentru toate capitolele bugetare și investițiile programate îl găsiți aici -> https://sibiu.ro/consiliu/proiecte_hotarari


Ședința Consiliului Local al Municipiului Sibiu poate fi urmărită în direct aici -> https://www.sibiu.ro/index.php/consiliu/sedinte_live

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș