FOTO: Sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui profesor Ioan Ică Senior a fost depus în Catedrala mitropolitană din Sibiu

Sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui profesor Ioan Ică Senior a fost depus astăzi, 13 aprilie, în Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Într-un articol precedent, Sibiu independent relata faptul că, deși Mitropolia Ardealului a pregătit programul liturgic, morga Sibiu a refuzat să elibereze trupul preotului, acesta fiind bolnav de COVID 19. VEZI ȘTIREA AICI

Un sobor de preoţi condus de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă şi format din cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu a oficiat o slujbă de pomenire. În sobor s-au aflat decanul facultăţii sibiene, pr. conf. univ. dr. Daniel Buda, prodecanul instituţiei, pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, consilieri eparhiali, protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, precum şi alţi slujitori ai sfintelor altare.

Cadre didactice, preoţi şi credincioşi au venit la Catedrala mitropolitană din Sibiu pentru a se ruga şi a transmite condoleanţe familiei îndoliate. Preoţii vor citi necontenit din Psaltire la sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui profesor Ioan Ică Senior.

A fost un profesor de Teologie Sistematică de o erudiţie remarcabilă care a marcat în mod cu totul aparte dezvoltarea teologiei ortodoxe româneşti atât dinainte de Revoluţia din 1989, cât şi în anii care au urmat, ani de refacere şi de sistematizare a învăţământului teologic românesc de la Sibiu şi din alte centre universitare. S-a remarcat prin acrivia sa deosebită, talentul şi maniera unice de a preda studenţilor Teologia Sistematică, precum şi prin deschiderea sa ecumenică, fiind implicat în dialogul dintre Biserica noastră şi tradiţia luterană. De altfel, a şi studiat pentru o vreme la Institutul Teologic Evanghelic de la Sibiu. Suntem alături de colegul şi părintele nostru Ioan Ică Junior şi de întreaga familie îndoliată”, ne-a spus pr. conf. univ. dr. Daniel Buda.

La ora 16.00, va fi oficiată slujba de priveghi, iar miercuri, 14 aprilie, de la ora 10.30, va fi oficiată slujba înmomântării, soborul fiind condus de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Sursa: Mitropolia-ardealului.ro

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *