5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Pentru prima oară după 20 de ani, Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului i se deschide drumul și în direcția Cornățel – Cașolț

Știri din Județ

Pentru prima oară după 20 de ani, Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului i se deschide drumul și în direcția Cornățel – Cașolț.

Acest lucru a fost posibil datorită Consiliului Județean Sibiu prin societatea Drumuri și Poduri SA Sibiu, care a venit în sprijinul Asociației Prietenii Mocăniței prin efectuarea lucrărilor de reabilitare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe DJ 106 – intersecție DJ 104G Cornățel în vederea racordării acesteia la drumul județean.

“Redeschiderea acestei treceri la nivel reprezintă îndepărtarea primului obstacol din calea reparației liniei Mocăniței către Sibiu, deschizându-ne calea pentru trenurile de lucru necesare lucrărilor la linie pe sectorul Cornățel-Cașolț, pentru prima dată după închiderea liniei de către CFR, în anul 2001. Dacă restul provocărilor până la Cașolț le putem rezolva cu forțe proprii, această trecere la nivel ne-ar fi fost imposibil să o restaurăm, motiv pentru care suntem recunoscători Consiliului Județean Sibiu și societății Drumuri și Poduri SA Sibiu pentru promptitudine.”, a declarat Mihai Blotor, președintele asociației Prietenii Mocăniței.

Noul tronson va fi inaugurat de Asociația Prietenii Mocăniței sâmbătă, 17 aprilie, în prezența președintei Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean. “Mocănița este unul dintre elementele de patrimoniu cultural ale Județului Sibiu pentru salvarea căruia mobilizarea a fost un exercițiu exemplar de reziliență, de-a lungul multor ani. Fiecare pas contează. Ne bucurăm că am putut contribui la deschiderea unui nou traseu. Pentru turismul județului Sibiu înseamnă un potențial nou de dezvoltare și știm cu toții că avem mare nevoie de asta”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu. 



Pentru prima oară după 20 de ani, Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului i se deschide drumul și în direcția Cornățel – Cașolț. Astfel, avem plăcerea să vă invităm să ne fiți alături sâmbătă, 17 aprilie 2021, la ora 10:20, în stația Cornățel. Evenimentul se va bucura de participarea Președintei Consiliului Județean Sibiu – doamna Daniela Câmpean, care va conduce locomotiva peste trecerea la nivel de cale ferată.



Aceasta nu a mai fost folosită de la închiderea liniei mocăniței de către CFR în anul 2001, ulterior fiind îngropată sub asfalt. În ultima lună, prin eforturile Consiliului Județean Sibiu, aceasta a fost reamenajată pentru a permite din nou traversarea trenurilor, deschizându-ne astfel calea pentru reparația liniei de la Cornățel spre Sibiu.

Amintim că, din luna aprilie a acestui an, mocănița și-a reluat cursele regulate între stațiile Cornățel și Hosman, în scop turistic, ea circulând în fiecare zi de weekend cu câte două curse pe zi. În cele două weekenduri de până acum, peste 300 de persoane s-au bucurat de o plimbare cu mocănița.

Mai multe detalii vor fi oferite în cadrul evenimentului, la care vă așteptăm cu drag! A transmis Mihai Blotor Președinte – Asociația Prietenii Mocăniței
tel. 0726 304 325

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș