23.1 C
Sibiu
joi, 25 iulie, 2024

De astăzi, sibienii se pot vaccina cu AstraZeneca fără programare!

Știri din Județ

La nivelul județului Sibiu sunt active și vizibile în platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 un număr de 12 centre de vaccinare, cu 30 de cabinete/fluxuri pentru imunizarea populației prevăzute în Strategia națională de vaccinare, având o capacitate de vaccinare de 96 de persoane/flux/cabinet pentru serul AstraZeneca și Moderna, respectiv de 72 de persoane/flux/cabinet pentru serul Pfizer.

De luni, 19 aprilie, două cabinete/fluxuri de vaccinare existente, care utilizau până în prezent pentru imunizare vaccinul AstraZeneca, vor fi transformate în cabinete de vaccinare cu serul produs de Moderna. Este vorba despre Centrul de vaccinare din cadrul Casei de Cultură din Cisnădie și Centrul de vaccinare din cadrul Shopping City Șelimbăr.

Totodată, de marți, 20 aprilie, va crește capacitatea de vaccinare în județul nostru cu un flux de vaccinare Pfizer, dată în care va începe activitatea de imunizare în orașul Dumbrăveni.

Reamintim populației că de astăzi s-a dat și startul vaccinării fără programare cu AstraZeneca, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

În județul Sibiu sunt pregătite 3 astfel de cabinete: unul în cadrul Casei de Cultură din Cisnădie, unul la Shopping City Șelimbăr, respectiv la Centrul Redal Expo din Sibiu. Sibienii pot verifica disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare, urmând prezentarea la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate.

Detalii despre cabinetele de vaccinare de pe raza județul Sibiu, a numărului de fluxuri disponibile și tipurile de vaccin utilizate:

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Un nou meci de Europa League la Sibiu