spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Frica de ATI creşte numărul morţilor COVID

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi România a consemnat un record trist: 237 de oameni morţi care sufereau de COVID. Cine este de vină pentru acest record, care poate fi depăşit zilele următoare? Vina, cred, este distribuită între mai mulţi factori.

Vinovaţi sunt partidele şi liderii politici care au promovat de luni de zile idei precum „COVID nu există”, campanii anti-vaccinare şi alte idei creţe şi fără argumente ştiinţifice. Aceştia au generat prin acoliţii lor un val în social media, mai ales pe Facebook, dar şi în anumite publicaţii asociate la un puternic trust de presă rusesc. Liderii partidului AUR şi alţii ca ei, care de luni de zile invadează internetul cu teoria conspiraţiei şi inoculează prin orice canale media ideea că vaccinarea este nocivă şi virusul este un fals birocratic al statului au dus la acestă situaţie.

Vinovaţi sunt şi jurnaliştii care au muşcat ideile acestor politicieni şi lideri de opinie şi au promovat astfel de ştiri. Mai mult, inclusiv la Sibiu, s-a făcut mare tam-tam pe tratamentul aplicat pacienţilor în ATI. S-a citat un cadru medical anonim, care acum dă cu subsemnatul la parchet. Şi s-a creat o vâltoare naţională în media, care a venit ca o mănuşă anti-COVIDiştilor. Doar că o simplă cercetare a cadrului medical anonim de la Sibiu arată că acesta a lucrat o lună la Spitalul Judeţean şi este simpatizant, dacă nu chiar membru, AUR. Să înnaintăm şi noi o teorie a conspiraţiei în acest caz?

Vinovaţi sunt şi cetăţenii României care au înghiţit aceste „găluşte” media şi social media şi care la primele semne de boală nu s-au mai prezentat la doctor. Au ales să se trateze singuri acasă. Şi unii au scăpat, dar alţii au ajuns la ATI-uri, locul de care se fereau atât de mult. Problema este că la ATI au ajuns tardiv, când nu mai era nimic de făcut pentru ei.

Trist este că majoritatea celor care mor de COVID sunt bătrâni. Oameni care au luat virusul ucigaş de la alţii mai tineri. Poate şi acei tineri care protestau acum câteva săptămâni pe străzile oraşelor, fără mască. Acei tineri care se cred mai presus ca un virus ucigaş şi nu respectă regulile de distanţare şi de igienă. Trist este că şi mulţi vârstnici nu mai respectă regulile sanitare. Masca sub nas este omniprezentă la Sibiu şi nu numai.

În concluzie, secţiile ATI sunt tot pline, iar numărul morţilor va creşte. Pot părea paradoxal pentru specialişti aceste creşteri, în contextul scăderii numărului de noi infectări. Dar, aşa cum am explicat, avem o situaţie falsă. Tot mai mulţi români, nu se mai prezintă la medic la primele simtome de îmbolnăvire cu COVID. Nici când acestea devin medii. Ajung la spital doar în faza finală. Şi iau această decizie pentru că au citit sau au auzit la TV că de fapt COVID nu există şi în spitale sunt de fapt nişte „doctori Mengele” care te leagă de pat şi te omoară. Lipsa de educaţie la nivel naţional se vede în succesul acestei manipulări grosolane la care cad victime tot mai mulţi români. Poate este timpul ca teoriile anti-vaccin şi anti-COVID susţinute public fără argumente ştiinţifice să fie incriminate prin lege. Aşa cum sunt şi teoriile naziste. Până la urmă, libertatea unora de exprimare aduce atingere libertăţii şi vieţii multor altora….

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri