18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Festival de poezie la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Știri din Județ

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu are de acum și festival de poezie. Prima ediție a Festivalului de poezie AFT Sibiu a omagiat opera poetei Nina Cassian, la șapte ani de la moartea acesteia, precum și opera poeților militari George Florin COSMA, Vasile PREDA și George MIHALCEA.



17 și 18 aprilie 2021 au fost două zile pline de chitară, pian și poezie, prilej cu care am retrăit puterea cuvintelor și binefacerea muzicii, descoperind talente și sensibilități nebănuite printre studenții AFT și cei ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, studenți care își țin partiturile și creionul aproape de pernă.



Ne-au fost alături col.(rz.) Marius POPENȚA, scriitorul Radu VANCU, actrița Eliza PĂUNA, artișii folk Claudiu BENGA, Felicia POP, Ambra CHINIE, Raluca CISMARU, Adrian MĂRGINEANU și Cătălin STEPA.
Ne mândrim cu ceea ce au prezentat studenții noștri! Felicitări celor trei interpreți la pian, sd.sg. Liviu NEDELCU, sd.cap. Anton ILINCĂI și sd.cap. Răzvan BURCEA! Mulțumiri pentru emoția transmisă de interpretările sd.frt. Bianca LUPȘĂ, sd.sg. Cristina CORBEANU, sd.frt. Alexandra COZMA și sd.frt. Oana VENȚEL. Gratitudine cercului literar AFT și sd.frt. Mădălina RAIU, directorul festivalului!



Legătura cu viitoarele generații și credința că talentele neaoșe nu pier ne-au fost rânduite din nou cu ajutorul elevului plutonier major Rareș – Andrei PĂUNA, de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, un talent incontestabil al poeziei pe muzică.



Se cuvine la final de festival să mulțumim Corpului Cadeților „Gl.mr. Nicolae USCOI” pentru implicare, precum și partenerilor noștri: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Asociația Invictus România, Asociația Tinerilor Pedagogi din Sibiu, Organizația Tinerilor din Sibiu, Editura TANGO, Librăria Humanitas Sibiu, Sere Camelia.



Activitatea s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de prevenire a infectării și răspândirii virusului COVID-19, fiind aplicate măsurile de distanțare fizică și protecție sanitară.

Text: prezentator sd.cap. Miruna PENARU

Sursa: Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu (Facebook)

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc