6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

PORUMBACU: Bugetul folosit la plata datoriilor fostei administraţii

Știri din Județ

La Primăria Comunei Porumbacu de Jos a avut loc, miercuri, ședința ordinară a Consiliului Local, în cadrul căreia a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2021. Bugetul, votat în unanimitate de toți consilierii locali, este structurat pe două secțiuni: funcționare și dezvoltare.

Bugetul de funcționare este de 3.889.970 lei, din care 3.775.000 lei reprezintă veniturile proprii iar cheltuielile totale sunt de 6.021.470 lei. Bugetul de dezvoltare este structurat astfel: total venituri – 2.024.700 lei, total cheltuieli – 2.131.500 lei.

“Din păcate, în anul 2021 nu putem susține financiar proiecte de investiții noi pentru comuna noastră, deoarece suntem nevoiți să achităm datoriile moștenite de la fosta administrație. Am făcut deja mai multe plăți restante, în valoare de 162.000 de lei, din venituri proprii, urmând ca, până la sfârșitul anului să achităm toate plățile restante. Mă bucur că am putut cuprinde în buget documentația necesară pentru sistemul de alimentare cu gaz în comuna Porumbacu de Jos și vom face demersuri pentru identificarea sursei de finanțare, continuăm lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere în comuna Porumbacu de Jos, se lucrează la întocmirea documentației pentru rețeaua de apă și canalizare din localitatea Colun, vom implementa un proiect de eficientizare energetică a Școlii Generale Scoreiu, un program de asistență socială pentru categorii vulnerabile și vom continua proiectul de modernizare și reabilitare a rețelei de iluminat public. După plata datoriilor pe care le avem în acest moment, intenționăm să semnăm noi contracte de lucrări și servicii ținând cont, bineînțeles, de prioritățile comunității locale”, spune Georgeta Maria Poșa, primarul comunei Porumbacu de Jos.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri