Preotul Doru Gheaja, supranumit „Părintele cântecelor patriotice din România” a primit cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române

Preotul Doru Gheaja, supranumit „Părintele cântecelor patriotice din România”, a primit sâmbătă, 24 aprilie 2021, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române,potrivit Basilica.ro

Părintele Gheaja Doru s-a născut în 19 iulie 1941, localitatea Buzd, judeţul Sibiu. Fiu de preot, Doru Gheaja a urmat misiunea tatălui său, îndeplinindu-i acestuia o mare dorinţă.„Crucea Patriarhală” i-a fost acordată la finalul Concertului extraordinar de pricesne „Credință și cultură” în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei.

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a fost cel care i-a înmânat distincția și i-a transmis felicitările Patriarhului României.

Concertul, organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba s-a ținut fără public în sală fiind transmis live prin intermediul Trinitas TV și Radio Trinitas.

CITEȘTE AICI ȘTIREA COMPLETĂ

Sprijină tinerii cu dizabilităţi mentale din Casa lui Ionuţ, Cisnădioara

Ajută Fundaţia Little John din Cisnădioara, judeţul Sibiu cu o donaţie! 6 tineri cu dizabilităţi mentale din centrul rezidenţial Casa lui Ionuţ au nevoie de sprijin! Iar alţi 130 de copii şi tineri din zona Sibiului se pot bucura de programele anuale ale Taberei de Vară.

F

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *