0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Înființarea unei zone metropolitane – noul plan al administrației locale medieșene și al localităților din nordul județului Sibiu

Știri din Județ

Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș are în plan înființarea unei zone metropolitane, care să faciliteze rezolvarea problemelor municipiilor și localităților din nordul județului Sibiu.

Practic, unitățile administrativ teritoriale componente ar lucra împreună pentru soluționarea nevoilor și problemelor cu care se confruntă și în egală măsură ar putea accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltare.

În prezent, localitățile din jurul Mediașului sunt partenere în trei asociații de dezvoltare intercomunitară în domeniul apei și canalizării, colectării deșeurilor, respectiv transportului, practic fiind create premise pentru înființarea unui pol de dezvoltare urbană, potrivit novatv.ro

Un proiect important pentru mine in perioada următoare este acela de a înființa o zonă metropolitană în jurul Mediașului. Consider că, luarea unei astfel de decizii este extrem de importantă pentru dezvoltarea întregii zone. După cum se știe, există în momentul de față Asociația Apa Târnavei Mari unde sunt arondate 35 de localități. Avem și ECONORD Sibiu, asociația care se ocupă de gestionarea deșeurilor, mai nou avem înființată o Asociație de Transport și eu chiar cred că împreună cu primarii din nordul județului Sibiu putem să formăm o astfel de zonă metropolitană. Îmi exprim convingerea ca într-un final acest lucru se va realiza si ca împreună putem să atragem fonduri extrem de importante, fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea zonei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș