18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Annick Goulet – ambasadoarea Canadei în vizită la Consiliul Județean Sibiu

Știri din Județ



Azi, 31 mai, președinta Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean a primit vizita de curtoazie a doamnei Annick Goulet – ambasadoarea Canadei în România, Republica Moldova și Republica Bulgaria.


Vizita a constituit un prilej oportun de a dialoga despre oportunitățile de cooperare între județul Sibiu și regiunile din Canada. Temele principale de discuție s-au bazat pe domenii care sunt de maxim interes pentru comunități, și anume: mediu, turism sustenabil, sănătate și egalitate de șanse.


Contextul sanitar actual, investițiile constante în sănătate, dar și provocările generate de pandemie, rolul autorităților în gestionarea situațiilor de criză, interesul față de mediul înconjurător, dar și dezvoltarea economică au fost puncte comune pe care cu siguranță putem dezvolta parteneriate bazate pe schimburi de experiență și exemple de bune practici. Având în vedere faptul că Sibiul are deja parteneriate cu companii din Canada în domenii care susțin acțiuni prietenoase cu mediul avem convingerea că există toate premisele ca aceste parteneriate să se dezvolte și la nivelul județului nostru.


Construirea unui Nou Spital Județean – care este în momentul de față cel mai avansat proiect de spital public din țară – susținerea unui turism sustenabil, verde prin proiecte care promovează gastronomia și tradiția locală, investiții într-o infrastructură rutieră modernă, care contribuie implicit și la reducerea amprentei de carbon cu efect nociv pentru mediu, o stație modernizată de gestionare a deșeurilor au fost de asemenea printre subiectele discutate de președinta CJ Sibiu, doamna Daniela Cîmpean alături de doamna ambasadoare Annick Goulet.


Totodată, în timpul dialogului cele două doamne au discutat și despre provocările pe care le aduce ocuparea unei funcții de către o femeie în poziții cheie, egalitatea de șanse fiind un important subiect abordat de către ambele părți și pentru care există acțiuni și proiecte întreprinse atât la nivelul Consiliului Județean Sibiu, cât și la nivelul Ambasadei Canadei, întrucât doamna ambasadoare Annick Goulet este absolventa unui curs pe tema Women and Power în cadrul Harvard University.


În încheiere, doamna Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu i-a lansat oficial invitația doamnei Annick Goulet – ambasadoarea Canadei în România, Republica Moldova și Republica Bulgaria – de a lua parte la o drumeție, în contextul în care Județul Sibiu a lansat de curând programul Anii Drumeției, un program ambițios de susținere a eco-turismului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri