spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Lecție cu drona transmisă în direct de la Castelul de Lut Valea Zânelor pentru mii de copii

Știri din Județ

Publicitate

Joi, 3 iunie, de la ora 11:00, sute de clase vor urmări simultan lecția „Educație la înălțime” transmisă în direct de la Castelul de Lut Valea Zânelor, din Porumbacu de Sus, Țara Făgărașului, județul Sibiu.

Gazdă va fi Cristina Dudan, profesoară de biologie la Colegiul Naţional „Radu Negru“ din Făgăraş, alumnă Aspire Teachers și laureată Merito. Invitați sunt celebrul pictor Ștefan Câlția, fondator, Asociația Sătească Șona Noastră, Andreea Esca, prezentatoare TV, Alina Zară-Prunean, fondatoarea Muzeului de Pânze și Povești din Mândra, Alina Pătru și Radu Bârlă. fondatorii asociației Renascendis.

A cincea lecție din proiectul național are ca temă obiectivul de dezvoltare durabilă Orașe și comunități durabile. Ora în direct include filmări cu drona din Țara Făgărașului, interviuri și interacțiuni cu elevii din trei școli conectate prin Zoom și cu toți participanții conectați pe chat-ul YouTube live.

Copiii de 9-14 ani care urmăresc lecția facilitată de profesorul lor, în clasă, vor avea ocazia să reflecteze la modul cum pot oamenii să valorifice potențialul patrimoniului și al resurselor naturale pentru dezvoltarea unei comunități durabile.

„Este o bucurie pentru noi să le putem oferi tuturor copiilor un cadou pentru 1 iunie, o experiență educațională unică, dintr-un alt loc de poveste din România, unde aceștia pot înțelege mai clar principiile din spatele Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 11 – Orașe și comunități durabile. Acestea sunt adevăratele moșteniri pe care le lăsăm generațiilor viitoare”, transmite László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

„Vom transmite live din „inima” României, din Țara Făgărașului, loc încărcat de istorie și tradiții.
Copiii vor vedea imagini inedite despre o comunitate în care zestrea culturală nu este doar admirată ca o piesă de decor, ci este integrată în viața de zi cu zi. Lecția îi va ajuta pe elevi să reflecteze la importanța identității culturale pentru dezvoltarea durabilă a unei comunități”, transmite profesoara de biologie Cristina Dudan, gazda transmisiunii în direct.

Ora va fi transmisă pe canalul de YouTube Aspire Teachers. Lecția este recomandată elevilor cu vârsta de peste 9 ani și poate fi transmisă la discipline precum istorie, geografie, cultură civică, științe sociale, educație socială, dirigenție, biologie, ecologie.

Profesorii care vor să participe în direct cu clasele lor sunt invitați să se înscrie pe pagina proiectului: www.aspireteachers.ro/educatie-la-inaltime

Proiectul național este susținut de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și dezvoltat de inițiatorii Marius Toader și Adrian Robe în parteneriat cu Aspire Teachers și Asociația Cartierul Creativ Carolina.
Proiectul național „Educație la înălțime” își propune: să familiarizeze elevii și profesorii cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un mod ce pune în valoare resursele României și competențele de secol 21, să creeze lecții interactive centrate pe elev, cu ajutorul celor mai noi tehnologii și să ofere materiale corelate cu programa școlară, accesibile tuturor profesorilor, chiar și după încheierea transmisiunilor live.
Ce sunt Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă
În anul 2015, în cadrul lucrărilor summitului ONU de la New York, a fost adoptată Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă. Prin acest document ONU a oferit o agendă universală cu 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) clare și cuantificabile, pentru eradicarea sărăciei extreme, combaterea inegalităților, a injustiţiei şi protejării planetei până în anul 2030.
În România, Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă au fost transpuse în Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 a cărei implementare este coordonată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului