5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Sala Thalia redeschisă în procent de 70%

Știri din Județ

Două compoziții semnate de Anton Webern și una din cele mai cântate piese din repertoriul pianistic – ”Concertul pentru pian și orchestră” de Edvard Grieg, în interpretarea pianistului Sorin Petrescu – sunt propunerile muzicale oferite de Filarmonica Sibiu în această săptămână. Orchestra Filarmonicii Sibiu va fi condusă de dirijorul Cristian Lupeș. Odată cu acest concert, Sala Thalia se redeschide publicului într-un procent de 70%, fiind scoase la vânzare 300 locuri. Biletele pentru acest eveniment se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu sau online pe platforma iabilet.ro!

Seara muzicală va fi deschisă de orchestrația realizată de A. Webern a Ricercar-ului din Ofranda muzicală, lucrare care respectă lumea sonoră specifică lui Bach; tema este fragmentată, împărțită între diferite instrumente dând senzația unui caleidoscop muzical. Interesul lui Webern pentru muzica veche va putea fi regăsit și în a doua piesă din program – ”Passacaglia”, un pilon structural al barocului, care constă dintr-o scurtă temă în bas suprapusă cu o serie de variațiuni ale acesteaia. Cele 20 de variațiuni ale Passacagliei de Webern se bazează pe tema tensionată, executată în pizzicato, auzită la început.

Publicul va putea asculta în închiderea programului ”Concertul pentru pian şi orchestra în la minor, op. 16” de Edvard Grieg. Lucrarea a fost compusă pe când autorul avea doar 25 de ani, în 1868. Acest concert, care a captat interesul lui Liszt (în 1870), a devenit una din cele mai cântate piese din repertoriul pianistic. Temele amintesc prin ritm, melodie şi armonie de dansul popular halling şi de instrumentul hardingfele (vioara populară norvegiană). Grieg a revizuit această lucrare cel puţin de şapte ori, până în cele mai mici amănunte, ceea ce a făcut ca orchestraţia, de pildă, să cunoască peste 300 de modificări de la forma originală.

Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Filarmonicii Sibiu și online pe iabilet.ro. Prețul unui bilet este de 30 și 40 de lei. Informații la tel. 0735566486. Purtarea măștii de protecție este obligatoarie pentru publicul prezent la concert. Pentru a respecta normele sanitare în vigoare, spectatorilor prezenți li se va măsura temperatura, iar fiecare dintre aceștia vor trebui să se dezinfecteze pe mâini la intrarea în sală.

Facebook event: https://fb.me/e/484IQni4S


Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)

Urmăriți-ne pe:
www.facebook.com/FilarmonicaSibiu
www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu
www.instagram.com/filarmonicasibiu
https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa
www.tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri