spot_img
13.1 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Dosarul care a zguduit Serviciul Rutier al IPJ SIBIU – Șpăgi, arestări și demisia unui șef

Știri din Județ

Publicitate

Cel mai mare și gros dosar din ultimii 20 de ani din cadrul IPJ Sibiu s-a lăsat luna trecută cu 8 arestări, agenți de poliție plasați sub control judiciar sau cercetați disciplinar și demisia unui șef.

Conform Compartimentului de Control Intern, agenții de la rutieră i-au iertat pe unii șoferi de anumite abateri rutiere contra unor sume de bani, sub forma unor donații în anumite conturi ale echipei de fotbal a IPJ SIBIU.

Cercetarea disciplinară a fost inițiată și față de 2 ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Serviciului Rutier Sibiu cu privire la modul în care și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu raportat la evenimentele semnalate.

Imediat după percheziții, comisarul șef de poliție Cuciorovschi Marius, a demisionat din funcție la data de 20 mai 2021.
Începând cu data de 24 mai 2021, comisarul șef de poliție Buga Cristian este împuternicit să îndeplinească atribuțiile de șef al B.R.D.N.E. pentru o perioadă de 6 luni.

25 de agenți rutieri sunt suspectaţi că, în mod repetat, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, din 2019 până în prezent au pretins şi au primit diverse sume de bani, cuprinse între 50 şi 500 de lei, foloase materiale sau alte servicii, cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, pentru a nu constata faptele contravenţionale comise de şoferii contravenienţi şi a nu le aplica sancţiuni contravenţionale sau pentru a le aplica sancţiuni mai uşoare, consemnând astfel cu ocazia întocmirii proceselor verbale date nereale.

La data de 26.05.2021, prin Compartimentul Control Intern, conducerea I.P.J. Sibiu a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de 24 de agenți de poliție din cadrul Serviciului Rutier Sibiu – B.R.D.N.E. cu privire la evenimentele semnalate la data de 19 mai 2021 referitoare la săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței unor abateri disciplinare prevăzute de Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, și Codul de Etică și Deontologie al Polițistului. De asemenea, în baza aceleiași dispoziții, s-a declanșat cercetarea disciplinară față de 2 ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Serviciului Rutier Sibiu cu privire la modul în care și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu raportat la evenimentele semnalate.

De asemenea, vă informăm că, în perioada vizată de ancheta efectuată de către procurori, la conducerea Biroului Rutier pentru Drumuri Naționale și Europene s-a aflat domnul comisar șef de poliție Cuciorovschi Marius, care a demisionat din funcție la data de 20 mai 2021.
Începând cu data de 24 mai 2021, comisar șef de poliție Buga Cristian este împuternicit să îndeplinească atribuțiile de șef al B.R.D.N.E. pentru o perioadă de 6 luni.

În ceea ce privește efectivul de polițiști al B.R.D.N.E., vă comunicăm faptul că acesta a fost suplimentat, prin delegare pentru o perioadă de 60 de zile, cu polițiști având calitatea de polițist rutier, din cadrul altor structuri aflate în subordinea I.P.J. Sibiu. Totodată, supravegherea traficului rutier pe drumurile naționale și europene este asigurată și cu sprijinul personalului subunităților de poliție subordonate I.P.J. Sibiu a căror rază de competență este tranzitată de categoria de drumuri menționate. ” a declarat Elena Welter

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri