Weekend “alcoolizat” în județul Sibiu. Șoferii băuți fac accidente și chiar adorm în mașină

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Polițiștii rutieri sibieni sunt zilnic la datorie și opresc în trafic sute de șoferi pentru a le verifica actele sau dacă au consumat băuturi alcoolice și substanțe interzise.

La data de 4 iunie, în jurul orei 13:30, pe strada Principală din localitatea Florești, polițiștii Postului de Poliție Laslea au depistat un localnic în vârstă de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține acest drept.
De asemenea, polițiștii au constatat că autoturismul îi fusese încredințat chiar de către tată, care cunoștea faptul că fiul nu deține permis de conducere.

La data de 4 iunie, în jurul orei 21:30, un sibian în vârstă de 62 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 14, la intrarea în municipiul Sibiu, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile, oprindu-se în șanț.
Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.
Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 5 iunie, în jurul orei 08:00, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Moșnei din municipiul Mediaș de către un bărbat în vârstă de 55 de ani, domiciliat în satul Moșna.
Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 5 iunie, în jurul orei 20:00, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Principală din Porumbacu de Sus de către un localnic în vârstă de 68 de ani.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul afișat de dispozitiv fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei trei conducători auto au fost însoțiți la unități medicale unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În urma celor constatate, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 6 iunie, în jurul orei 23:45, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Petru Rareș de către un localnic în vârstă de 26 de ani.
În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că autoturismul condus este neînmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat pe auto este fals.

La data de 7 iunie, în jurul orei 01:00, în municipiul Sibiu, mai multe persoane au alertat polițiștii sesizând faptul că, pe Șoseaua Alba Iulia, la ieșirea din municipiu, un autoturism este staționat pe partea carosabilă, iar șoferul pare că doarme.
La locul indicat, polițiștii rutieri au depistat un conducător auto incoerent și care emana o halenă etanolică puternică.
Bărbatul, un sibian în vârstă de 35 de ani, a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 337 din Codul Penal.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri