12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

DISPERARE: O familie cu 7 copii a rămas pe drumuri

Știri din Județ

Cazurile sociale tind să atingă corzi sensibile în rândul oamenilor, mai ales când este vorba de copii. Există, însă, şi oameni care critică aceste familii pentru nereuşita lor în viaţă. Din păcate, realitatea socială de la Sibiu, oraş cu puternică dezvoltare economică, ne arată că şi aici există cazuri disperate. SIBIU INDEPENDENT vă prezintă în cele ce urmează, cazul familiei Butuc aflată în căutarea unui spaţiu de locuit. Ne alăturăm astfel apelului mai multor asociaţii din Sibiu pentru un ajutor rapid dedicat acestei familii.

Casa din grajd

Familia Butuc s-a stabilit acum 19 ani într-o construcţie abandonată şi parţial distrusă de pe strada prelungirea Săcel din Sibiu. Nu au avut apă şi curent, iar căldura o asigurau lemnele strânse de ei. De atunci locuiesc aici şi astăzi sunt o familie numeroasă: soţii Butuc, cei 7 copii şi un nepot de 6 luni. Băiatul cel mare, de 22 de ani, a plecat de curând de acasă şi munceşte în construcţii. Capul familiei, nea Ghiţă, cum îl cunosc vecinii, dă mereu bineţe şi deşi are 67 de ani munceşte cu ziua şi acum pe unde apucă. Soţia sa, Cornelia, creşte copiii şi are girjă de gospodărie. Acum câţiva ani au aflat că terenul are un proprietar, dar acesta a fost tolerant cu ei. Acum însă proprietarul vrea să facă o dezvoltare imobiliară şi a trimis oameni de la firma de demolări să anunţe familia să evacueze spaţiul. Disperarea a cuprins întreaga familie Butuc: unde să meargă cu toţi copiii? Bani de chirie nu au, de abia fac rost de bani pentru mâncare.

Noroc cu donaţiile

Pe lângă venitul adus din munci ocazionale de nea Ghiţă, familia a mai primit ajutor de la diferite asociaţii, ocazional. Au primit astfel un aragaz cu butelie, unde fac acum mâncare şi încălzesc apă. Pentru o perioadă un vecin le-a dat curent, ceea ce a fost mare bucurie, dar nu de durată. Apă nu au, iar de alte condiţii de oraş, nici vorbă. Am întrebat-o pe mama Cornelia dacă merg copiii la şcoală: „Uneori” a răspuns ea. A motivat că nu au bani de şcoală şi unii au fost, alţii nu prea. Mai primesc uneori donaţii de haine sau alimente, dar anul are 365 de zile şi multe guri de hrănit.

Speranţă în oameni

Totuşi, cu toate greutăţile, familia Butuc mai speră. Au încercat să primească sprijin şi de la autorităţi, fără succes. Acum singura lor speranţă stă în oamenii de bine din oraş. Nu au pretenţii, probabil că orice ajutor cu o locuinţă ar fi mult mai bune condiţiile faţă de cele de acum. Dar presiunea este mare. Ceasul ticăie şi utilajele pregătite să demoleze construcţia şi să cureţe terenul. Cei ce pot ajuta familia Butuc cu o locuinţă pot suna la numărul 0753384882 sau să îi caute pe prelungirea Săcel din Sibiu, la capătul străzii pe partea stângă. Poate că speranţa, chiar moare ultima!

WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri