spot_img
13 C
Sibiu
joi, 09 mai, 2024
spot_img

VIDEO: Trafic infernal la ieșire din Sibiu spre Veștem. Protestează transportatorii de mărfuri

Știri din Județ

Publicitate

Transportatorii de marfă din toată țara s-au unit și au organizat astăzi un protest rutier major, manifestat prin circularea cu viteză redusă pe mai multe artere intens circulate.

Publicitate

Marea lor nemulțumire vine în urma unui proiect de lege prin care diurnele soferilor vor fi impozitate. Transportatorii de marfă sunt preocupaţi şi de intenţia actualului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de a introduce vinieta pe kilometru, după principiul „poluatorul plăteşte”, promovată intens de Comisia Europeană de ani de zile, dar neintrodusă în practică de nicio ţară europeană, ca urmare a taxelor de drum care ar creşte exponenţial pentru transportatorii de mărfuri, subliniază comunicatul citat.

Protestul rutier se desfășoară între orele 14:00 și 17:00.

„După ce a fost lăsată pe cont propriu de ani de zile şi a dus greul economiei pe timpul pandemiei, industria transporturilor este hărţuită de autorităţile de control fiscale, care au decis reîncadrarea diurnelor acordate şoferilor ca venituri de natură salarială şi impozitarea acestora cu impozit pe venit şi contribuţii sociale. Controalele se efectuează, în cele mai multe cazuri, pe ultimii cinci ani, astfel că valoarea deciziilor de impunere rezultate se ridică la câteva milioane de euro la firmele cu parcuri în jur de 100 de camioane, depăşind cu mult cifra de afaceri pe 2-3 ani a acestor firme. Cu alte cuvinte, vorbim de sume imense, pe care în majoritatea cazurilor firmele sancţionate nu au fonduri din care să le achite”, se arată într-un comunicat al asociaţiilor patronale din sector.

„Dragi participanți la trafic, Astăzi, în intervalul orar 14.00-17.00, traficul rutier pe sectorul de drum cuprins între E68/DN1 – E81/DN7, mai precis ieșirea din municipiul Sibiu – PC Veștem, pe ambele sensuri de deplasare, va fi afectat de un protest al transportatorilor de mărfuri.

Efectivele de poliție rutieră planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: cel de asigurare a fluenței traficului rutier, iar al doilea de impunere a respectării normelor rutiere.

În acest sens, le adresăm conducătorilor auto recomandarea de a circula cu atenție și de a da dovadă de înțelegere și daca se impune, răbdare în trafic.” a postat cei de la IPJ pe pagina oficială de Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

BC CSU Sibiu a pierdut primul meci cu Dinamo

Claudiu Niculescu a plecat de la Șelimbăr

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr