spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

HermannstadtFest: În Piaţa Habermann Sibiu va răsuna muzică de calitate timp de trei zile

Știri din Județ

Publicitate

Bucurie mare în rândul tinerelor talente, dar şi a publicului. Festivalul Internațional ,,HermannstadtFest”, locul unde s-au lansat nume mari în muzica românească şi internaţională deschide porţile celei de-a 9-a ediţii. Evenimentul va avea loc în perioada 25-27 iunie 2021 la Sibiu, în Habermann Markt. Vor participa peste 120 de tineri. La secţiunea online s-au înscris participanţi din Republica Moldova, Bulgaria, Kenia, Canada și Rusia.

Potrivit organizatorilor, festivalul își propune să readucă în atenția concurenților, profesorilor, părinților din țară și din străinătate, orașul Sibiu ca o adevărată Capitală a Culturii Europene şi urmăreşte promovarea și păstrarea tradițiilor culturale atât ale României, cât și ale altor popoare. O vom avea ca invitat special pe câştigătoarea de la ,,Românii au Talent”, Ana Maria Mărgean, micuţa ventriloc.

În acest an va fi reîviată activitatea compozitorilor Marius Țeicu, Temistocle Popa, Ioan Gyuri Pascu, Ana Teodora Gaitanovici, poetului Adrian Păunescu și a artiștilor Laura Stoica și Aurelian Andreescu. În cadrul festivalului se vor lansa cartea “După ani și ani” – Adrian Ordean și CD-ul ,,In Memoriam Laura Stoica. Cartea ,,După ani și ani” – Adrian Ordean va fi lansată și la Școala Gimnazială Roșia în data de 25 iunie. Vor participa Adrian Ordean, Daniel Vecsei si reprezentanți ai mass-media din Sibiu și din țară.

În 26 iunie va avea loc un minispectacol la Curmătura Stezii – Rășinari, unde vor cânta elevii de la Cercul de Chitară din cadrul Palatului Copiilor Sibiu, coordonați de dl. prof. Daniel Vecsei și o parte din câștigătorii de anul trecut. Vor fi invitați concurenții și familiile acestora, dar și elevi din Rășinari. În timpul liber, concurenților li se va pregăti un program turistic ce va include vizitarea atracțiilor din orașul Sibiu și din împrejurimi: satul Roșia și Curmătura Stezii – Rășinari.

Din cauza situației actuale, s-a hotarât ca cei din străinatate să participle online. La această secțiune vor participa concurenți străini sau concurenți români care locuiesc în străinatate. Pe toată durata desfășurării festivalului, organizatorii vor respecta actele normative în vigoare, inclusiv actele emise de instituțiile centrale, cu competențe în reglementarea unor măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID – 19.

Festivalul va avea trei secțiuni, respectiv Muzică Divertisment, Muzică Tradițională și Muzică Folk

Vor fi şi câteva secţiuni speciale, printre care se numără:

Secţiunea „Dialog între generații” (unde concurenții vor interpreta piese compuse de maestrul Marius Țeicu și de tânăra compozitoare Ana Teodora Gaitanovici) Secţiunea „Remember” (unde concurenții vor interpreta piese compuse de compozitorii Temistocle Popa, Ioan Gyuri Pascu și din repertoriul artiștilor Laura Stoica și Aurelian Andreescu)
Secţiunea ,,Cântec pentru Dumnezeu” (unde concurenții vor interpreta cântece cu mesaj religios de muzică ușoară, în limba română)

Accesul publicului este gratuit, pe baza de invitaţie şi listă de confirmare, cu respectarea măsurilor impuse de pandemie.

Evenimentul este organizat de Asociația „Domy Music Star” – Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu, Asociația Filantropică „Olivia”, Arhiepiscopia Ortodoxă Română – Sibiu, Radio Trinitas Sibiu, Cercul Militar Sibiu.

Actiune Cofinanţată de Primăria Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu

Eveniment susţinut media de SIBIU INDEPENDENT.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară