spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Proiect anti-fumat în cadrul Colegiului Național „Octavian Goga” Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

În cadrul Colegiului Național ”Octavian Goga” Sibiu, în perioada 14-18.06.2021, s-a desfășurat Proiectul de peer-counseling “Spune ”NU” fumatului, spune ”DA” vieții!”, bazat pe un concept de educație de la egal la egal, coordonat de profesor consilier școlar Crăciun Simona – C.J.R.A.E. Sibiu.


Proiectul a presupus organizarea a două echipe mobile de câte 5 elevi din clasele a XI-a D și a X-a B, care împreună cu Andrei Iamu, student la Facultatea de Medicină ”Victor Papilian”din Sibiu, au fost implicați într-o amplă campanie de prevenire și combatere a consumului de tutun la tineri, prin realizarea de sesiuni de prezentare interactive la 12 clase de nivel liceal și gimnazial.


Proiectul a fost o continuare a activităților prilejuite de ”Ziua mondială fără tutun”, celebrată în fiecare an în data de 31 mai și a fost organizat ca un program special de mentorat făcut de colegi pentru colegi și care a presupus activități de informare și sensibilizare a elevilor pe principiul ”de la egal la egal„. S-au dezbătut aspecte legate de motivele pentru care tinerii se apucă de fumat dar și motivele care îi pot ajuta să reziste acestei tentații, despre consecințele pe termen scurt și lung ale consumului de tutun, dar și despre avantajele unui stil de viață sănătos.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu cadrele didactice ale Colegiului Național “Octavian Goga” Sibiu, care au facilitat și sprijinit realizarea acestor activități dar și cu ajutorul specialiștilor CPECA prin furnizarea de pliante și materiale informative legate de tema proiectului.

Mai jos, prezentăm câteva testimoniale ale celor implicați în proiecte, culese de eleva Melania Zăvoianu.

CITEȘTE AICI ȘTIREA COMPLETĂ

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri