spot_img
19.1 C
Sibiu
duminică, 05 mai, 2024
spot_img

Weekend sub semnul Iei la Muzeul ASTRA

Știri din Județ

Publicitate

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu, găzduiește în perioada 26 – 27 iunie 2021 o serie de activități pregătite special pentru evenimentul Ziua Universală a Iei, ediția a VIII-a.

Publicitate

Vorbim despre un târg de ii, 7 ateliere – demonstrative, interactive, creative, de reinterpretare a tradiţiei cu noile tehnologii de imprimare 3D, ateliere de consiliere: Grijește-ți IA (cu Iulia Teodorescu – restaurator Muzeul ASTRA), ateliere gastronomice, reconstituiri de obiceiuri de Sânziene şi Cununa Secerişului, recitaluri, o plimbare în IE cu doamnele și domnișoarele de la Biciclete Cochete și apoi un picnic în IE, un atelier interactiv de percuţie – ritmurile folclorului românesc și o Horă de Sânziene. Toate acestea vor fi puse în scenă în 6 locații diferite din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului de către peste 100 de artizani, meșteri și muzicieni.

,,Este cunoscut faptul că în anul 2013 comunitatea online „La Blouse Roumaine” a inițiat o mișcare devenită virală în toate comunitățile românești (și nu numai) din lume. Nu a durat mult, mai precis un an de zile, și Muzeul ,,fenomen” ASTRA s-a alăturat acestei inițiative-fenomen. Așa a apărut această zi specială a anului, Ziua Universală a Iei, în care ne întoarcem la începuturi, retrăim atmosfera luminoasă a satului de demult, cu ulițele sale bătătorite de muncă, dar și cu voia bună pe care țăranul român a știut mereu să o întrețină. Ia, mândra cămașă, a fost haina care i-a însoțit pe ai noștri străbuni și la bine și la rău, iar astăzi ea rămâne un simbol al frumuseții, al feminității și al stabilității, aș spune, judecând după rezistența ei peste veacuri. În fiecare an, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului devine spațiul de celebrare al Zilei Universale a Iei. În jurul unui simbol arhetipal se adună o întreagă comunitate: de la meșteri populari la designeri, artiști sau Biciclete Cochete.”, a declarat Ciprian Ștefan, manager general Muzeul ASTRA



De Ziua Universală a Iei, Muzeul ASTRA va prelungi programul de vizitare cu două ore față de orarul initial. Astfel, vizitatorii vor putea să se bucure de activitățiile din programul acestui eveniment și nu numai între orele 8 și 22. Acest orar special va fi menținut pentru fiecare sfârșit de săptămână, de vineri până duminică.



Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.
Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu
Tel.: 0721579684

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Meniu festiv și Paști la Spitalul TBC Sibiu

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ