5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Bărbat găsit spânzurat într-o casă din Sibiu. Era un cunoscut muzeograf

Știri din Județ

Un bărbat de 41 de ani a fost găsit spânzurat în cursul zilei de ieri, într-o casă de pe strada Intrarea Arieșului din Sibiu.

Conform surselor Sibiu Independent, bărbatul era muzeograf, având doctorat în istorie, fiind descris ca fiind un om extrem de inteligent și respectat de colegi.

Claudiu a absolvit cursurile Facultății de Litere, Istorie și Jurnalistică obținând diploma de istoric în anul 2002. Acesta a mai urmat studiile doctorale în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași iar în cadrul Muzeului Național Brukenthal activa din anul 2003.

Conform reprezentanților SAJ, bărbatul era cunoscut cu probleme de ordin psihic, lucru infirmat de prieteni și colegi.

Anchetatorii sibieni încearcă acum să afle ce l-a determinat pe bărbat să recurgă la acest gest.

„Bărbat în vârstă de 41 ani , găsit în casă spânzurat. Se pare că se cunoștea cu probleme de ordin psihic.” a declarat Vasile Scridon, purtătorul de cuvânt al SAJ SIBIU

Muzeul Național Brukenthal, mesaj de condoleanțe și apreciere

„Anunțăm cu deosebită tristețe dispariția prematură a colegului nostru, Claudiu Munteanu, muzeograf în cadrul Muzeului de Istorie Casa Altemberger. Să vorbești despre un coleg la timpul trecut este extrem de dificil, cu atât mai mult în cazuri ca acesta, când tineri cercetători dispar atât de prematur și lasă un gol semnificativ în activitatea instituției. 
Claudiu a absolvit cursurile Facultății de Litere, Istorie și Jurnalistică obținând diploma de istoric în anul 2002, și a continuat parcursul științific prin studiile aprofundate în cadrul Universității Lucian Blaga, în domeniul Conservarea și Restaurarea Patrimoniului Cultural Național, încheiate în anul 2003. A urmat studiile doctorale în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, sub coordonarea prof.univ.dr. Octavian Bounegru, încheiate în anul 2011. În cadrul Muzeului Național Brukenthal s-a angajat în anul 2003 și a evoluat la potențialul maxim al specializării sale ca muzeograf IA, expert în numismatică – perioada romană și arheolog expert. 
Pasiunea lui pentru istorie, arheologie și în special numismatică a avut ca rezultat o lungă serie de studii publicate în țară și străinătate, Claudiu (Puiu) fiind unul dintre cei mai acribici tineri cercetători ai muzeului. A fost un coleg și un prieten extraordinar căruia o să îi păstrăm amintirea neștearsă.
Exprimăm regretele noastre profunde și transmitem condoleanțe familiei și celor apropiați. ” au postat colegii săi pe pagina oficială a Muzeului Național Brukenthal

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri