FOTO: Proiectil perforant de război găsit într-o casă din Topârcea

Publicitate

În cursul acestei după – amiezi, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență” cpt Dumitru Croitoru „ al județului Sibiu a fost anunțată, prin apel venit pe numărul de urgență 112, de existența unui element de muniție în localitatea Topârcea, str. Principală.

Acesta a fost găsit într-o gospodărie de către proprietari în timpul ce desfășurau unele lucrări de demolare și reconstrucție.

La fața locului specialiștii pirotehnici au efectuat cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii a unui proiectil perforant de război, calibrul 122 mm.

Publicitate

Pirotehnicienii sibieni reamintesc cetăţenilor măsurile de prevenire ce trebuie respectate în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată pentru a nu-și pune în pericol viața:
-să nu atingă aceste elemente,

-să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite

-să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi,

-să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *