spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

S-a înfiinţat Zona Metropolitană Sibiu… fără Sibiu!

Știri din Județ

Publicitate

Patru primari de comune limitrofe Sibiului au convins consiliile locale să voteze înfiinţarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară denumită Zona Metropolitană Sibiu. Anunţul a fost făcut public ieri seară presei de Paul Gruian, în calitate de preşedinte al Consiliului Director al asociaţiei.

Consiliile locale din Şelimbăr, Sura Mică, Şura Mare şi Roşia au aprobat înfiinţarea acestei asociaţii cu scopul declarat: „dezvoltarea durabilă si sustenabila a unităților administrativ-teritoriale care alcătuiesc asociaţia și a întregii zone limitrofe acestora, prin realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare si infrastructura de interes zonal si regional”

Redăm mai jos tot comunicatul de presă emis de entitatea Zona Metropolitană Sibiu:

Reprezentantii UAT-urilor periurbane Municipiului Sibiu (Selimbar — reprezentata prin primar Marius Grecu, Sura Mica — reprezentata prin primar Ristea Valentin, Rosia — reprezentata prin primar David loan, Sura Mare -— reprezentata prin Maier lonut) intruniti in Consiliul Metropolitan al Zonei Metropolitane Sibiu anunta infiintarea ZONEI METROPOLITANA SIBIU.
Zona Metropolitană Sibiu este constituită ca o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, din care fac parte unităţile administrativ teritoriale afate in zona urban functionala a municipiului Sibiu pentru o dezvoltare integrata si sustenabila. Acestea s-au asociat în conformitate cu prevederile Legii nr. 351 din 6 iulie 2001, privind Planul de amenajareateritoriului naţional cu modicările şi completările aduse de Legea nr. 190 din 25 octombrie 2019, prevederile O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modicările şi completările aduse de Legea nr. 246 din 18 iulie 2005, şi în deplină concordanță cu prevederile OUG 57/2019 Codul administrativ, cu modicările şi completările
ulterioare, constituind “Zona Metropolitană Sibiu”. Asocierea a fost aprobată prin hotărâri de consilii locale, adoptate de fiecare din localităţi.
Zona Metropolitană Sibiu are ca scop dezvoltarea durabilă si sustenabila a unităților administrativ-teritoriale care alcătuiesc asociaţia și a întregii zone limitrofe acestora, prin realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare si infrastructura de interes zonal si regional dand posibilitatea unei mai bune gestionări şi valorificări a patrimoniului, a urbanismului, a resurselor existente, în corelarea implementării proiectelor, în dezvoltarea accesibilității şi echipării
integrate a localităţilor metropolitane, în asigurarea unor servicii publice oneste si efciente pentru cetăţeni, în echilibrarea şi creşterea ritmului dezvoltării economice, în dezvoltarea performanţelor administraţiilor publice partenere.
Viziunea membrilor fondatori: Zona Metropolitana Sibiu trebuie sa devina un loc in care generatiile viitoare sa se poata dezvolta, sa poata sa creeze in armonie multiculturala, medii care sa asigure premisele unei dezvoltari sustenabile, cu grija fata de resurse si familiile noastre in care inovarea, inteligenta artificiala, traditiile, arta si cultura sa fie medii propice pentru noi toti, toate sub sloganul: Viitorul apartine celor ce si-l imagineaza!


Consiliul Metropolitan al Zonei Metropolitane Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri