spot_img
5.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO-FOTO: Au fost prezentați riderii de top ai Red Bull Romaniacs 2021. Aceștia au făcut show pe două roți

Știri din Județ

Publicitate

Manuel Lettenbichler, câștigătorul Red Bull Romaniacs 2020, Alfredo Gomez, Graham Jarvis, Wade Young, Pol Tarres (cu motocicleta grea – peste 200 de kilograme), Norbert Josza, Many Gyenes și Taddy Blazusiak au turat astăzi la maxim motoarele într-o cursă amicală, desfășurată pe acoperișul clădirii în construcție din Piața Gării, locul unde anul trecut a avut loc finish-ul ediției Vertical Madness.

Presa sibiană, dar și staff-ul Red Bull Romaniacs 2021 au avut parte de o jumătate de oră de show pe două roți, locația aleasă fiind extrem de greu accesibilă, fiind în construcție. Riderii au fost nevoiți să urce cu motociletele pe diferite tipuri de scări, de la baza construcției și până pe acoperiș. Mai exact, șase etaje „pline de adrenalină”.

Programată în perioada 27-31 iulie, cea de-a 18-a ediție a celui mai dificil raliu hard enduro din lume va plusa la capitolul anduranță prin includerea unei etape maraton. Practic, în acest an concurenții vor avea ocazia să-și testeze abilitățile de mecanici – între ziua a doua și a treia nu va fi permis ajutorul echipelor de asistență tehnică. 

„Vertical Madness Reloaded“, cum a fost numită ediția din acest an, este caracterizată, ca și cea din 2020, prin urcări și coborâri extrem de abrupte și lungi, diferențe mari de nivel și altitudine, precum și prin absența Prologului. Tradiționalul show urban din centrul Sibiului, menit să stabilească ordinea de start pentru prima dintre cele patru zile în munți, a fost înlocuit cu o sesiune de calificări off-road.

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC

 „Ideea unei etape maraton stăruie în mintea noastră de ani de zile. Am început să o planificăm acum doi ani și, în sfârșit, o vom pune în aplicare anul acesta. Concurenții vor avea șansa de a-și testa abilitățile de mecanici, iar această etapă maraton ar putea chiar să fie decisivă în lupta pentru podium, la toate cele cinci clase (Gold – cel mai dificil traseu, Silver, Bronze, Iron, Atom). Fiind în imposibilitatea de a organiza tradiționalul Prolog, la care ne erau alături mii de spectatori, am fost nevoiți să condimentăm cumva această ediție și să creăm entuziasm“, spune Martin Freinademetz, organizatorul Red Bull Romaniacs.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului