19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

FOTO: Copilașii au învățat despre echipamentele serviciilor de urgență

Știri din Județ

Echipa Ready Steady Go, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Rutieră al Județului Sibiu, Serviciul de Ambulanță al Județului Sibiu şi S.C. Privat Pompieri Company S.R.L. au organizat astăzi evenimentul „Ziua Serviciilor de Urgență 112” la G.P.P. Maria Clara Kindergarten din incinta fabricii Continental Sibiu.


„Ziua Serviciilor de Urgență 112” este primul eveniment de acest tip, desfăşurat în județul Sibiu, care are ca scop informarea copiilor, adolescenților şi tinerilor despre întregul sistem operațional al serviciilor de urgență 112, având ca obiective principale acelea de a prezenta copiilor şi adolescenților, legătura dintre toți oamenii care ne ajută în caz de urgență, importanța efectuării unui apel eficient la 112 (cum, când trebuie şi când nu trebuie să apeleze acest număr de telefon); în plus, prezentarea echipamentelor şi autovehiculelor  pe care le folosesc serviciile de urgență atunci când este nevoie, cu scurte şi simple explicații, iar cel mai important, acela de a le oferi, în acelaşi timp, o experiență frumoasă şi informativă, alături de o amintire de neuitat a interacțiunii pozitive pe care au avut-o.

Toate acestea au fost posibile făcând vizite scurte, în medii unde copii şi adolescenții se simt familiarizați şi în siguranță.

De asemenea, această inițiativă este adaptată tuturor grupelor de vârstă, acoperind o gamă largă de subiecte, cum ar fi prevenirea focurilor, siguranța în trafic, prezentarea echipamentului pentru acordarea de prim ajutor şi multe altele.

Copii au fost foarte încântați să întâlnească şi să interacționeze cu serviciile de urgență, în spațiul special amenajat de către grădiniță, participând activ la această campanie de informare, cel mai important fiind faptul că au putut vedea unele echipamente folosite de către serviciile de urgenţă.

La finalul vizitei noastre, copiii au fost recompensați cu o diplomă de participare, autocolante cu fiecare serviciu de urgență prezent, dar şi cu fişe interactive pentru părinți, astfel încât aceştia pot exersa împreună mesajele importante transmise pe toată durata evenimentului, cu misiunea de a îmbunătăți stilul de viață al copiilor, adolescenților şi tinerilor din România.

„Ziua Serviciilor de Urgență” este prima campanie a Proiectului Comunitar „Ready Steady Go”, urmând ca în viitoarele săptămâni să ne extindem viziunea asupra şi celorlalte proiecte pe care le avem pregătite pentru copii şi adolescenți.

Această inițiativă a fost posibilă numai prin ajutorul Inspectoratului de Poliție Rutieră al Județului Sibiu, Serviciului de Ambulanță al Județului Sibiu şi S.C. Privat Pompieri Company S.R.L.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri