spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO: „Remorcă școlară” pe Calea Cisnădiei

Știri din Județ

Publicitate

Un șofer a filmat în urmă cu două ore, un alt participant la trafic ce transporta cu ajutorul unei remorci, aproximativ 7-8 adolescenți. Evenimentul s-a petrecut pe Calea Cisnădiei și conform martorilor, așa ceva nu este posibil pe un drum public, intens circulat și în reabilitare.

Transportarea oamenilor în remorci este strict interzisă în Codul Rutier, tocmai prin prisma pericolelor ce pot apărea la o frânare mai bruscă sau chiar la intrarea remorcii în balans sau derapaj. Tocmai de aceea, sunt reglementate norme stricte de transportare a mărfurilor, prin asigurarea sa, dar și respectarea gabaritului maxim admis. Totuși, șoferul mașinii de teren a considerat că putina adrenalină a tinerilor este mai importantă decât propria lor siguranță.

Am solicitat un punct de vedere oficial din partea polițiștilor rutieri și vom reveni cu detalii!

„Cu privire la aceste imagini, politiștii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu, fiind efectuate verificări în vederea depistării conducătorului auto și luare față de acesta a măsurilor legale.

Menționăm faptul că, în conformitate cu articolul 109, aliniatele 1 și 2 din OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează direct de către polițistul rutier ori cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate, omologate și verificate metrologic.” a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor