spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Bărbat de cetățenie străină, înjunghiat pe strada Călugăreni din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Între doi bărbați străini a izbucnit un conflict spontan în cursul zilei de ieri, totul terminându-se la spital.

Conform surselor Sibiu Independent, bărbații sunt de origine vietnameză și erau angajați la o firmă din Sibiu.

Din primele informații ale procurorilor sibieni, unul dintre aceștia a fost atacat cu un obiect contondent, prezentând mai multe plăgi înjunghiate la nivelul toracelui, spatelui și la nivelul gâtului. Atât agresorul cât și victima se cunoșteau iar conflictul a pornit de la diverse probleme din trecut.

Față de agresor s-a luat măsură punerii în mișcare a acțiunii penale sub aspectul savârșirii tentativei la infracțiunea de omor prev. și ped. de art. 32 alin 1 CP rap. la art. 188 alin. 1 și 2 CP.

În data de 29.08.2021 orele 22.35 Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost sesizat de către IPJ Sibiu – Serviciul de Investigații Criminale, cu privire la împrejurarea că in cursul aceleiași zile, în jurul orei 21:30, într-un imobil de pe strada Călugăreni din municipiul Sibiu, a survenit un conflict spontan între două persoane de sex masculin, cetățeni străini cu drept de ședere in România, în cadrul căruia unul dintre aceștia a fost agresat cu un obiect contondent, prezentând mai  multe plăgi înjunghiate la nivelul toracelui, spatelui și la nivelul gâtului.
A fost dispusă începerea urmăririi penale in rem, efectuarea în continuare a acesteia față de persoană și punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul savârșirii tentativei la infracțiunea de omor prev. și ped. de art. 32 alin 1 CP rap. la art. 188 alin. 1 și 2 CP.
Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale și din primele cercetări a reieșit că se cunoștea cu agresorul.
La scurt timp organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul Ordine Publică l-au depistat pe suspect și l-au condus la sediul IPJ Sibiu.
Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa  procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului, cauza urmând să fie înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.
Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale și Poliției Municipiului Sibiu – Biroul Ordine Publică.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale, precum şi o eventuală punere în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului