spot_img
5.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Un polițist sibian a intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la o mașină

Știri din Județ

Publicitate

Nicu Eperieși, șeful de post al Postului de Poliție Apoldu de Jos din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului a ajuns să fie lăudat de șefii săi după ce în această dimineață, în timp ce se îndrepta către serviciu, acesta a observat o mașină oprită pe banda de urgență de pe autostrada A1 Sibiu – Deva.

Autoturismul aflat în pericol se afla pe A1, lângă localitatea Cristian iar polițistul sibian s-a apropiat de urgență lângă autoturism și a evaluat rapid situația. Înarmat cu un extintor și un bidon de apă, acesta a securizat zona și s-a asigurat că cei doi adulți și un copil, pasageri în autoturism, sunt în siguranță. A anunțat situația la 112 și a trecut la stingerea incendiului. Până la sosirea pompierilor, alți doi șoferi s-au alăturat operațiunii de stingere.

„Sâmbătă dimineața, Nicu Eperieși, șef de post al Postului de Poliție Apoldu de Jos din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului, se îndreaptă către serviciu, pe A1, dinspre Sibiu. Este ora 06,30, și se întrevede o zi senină, cu speranța că cei din comunitatea pe care o protejează vor avea și ei parte de liniște și de siguranță. Nu peste mult timp după ce a plecat de acasă, Nicu va dovedi încă o dată că este important să-i ajuți pe cei de lângă tine indiferent de oră, de program, de timp liber, de uniforma pe care o porți sau nu.

Nu trece mult după ce Nicu iese din municipiu, intră pe autostradă când, lângă Cristian, se apropie de un autoturism oprit pe banda de urgență, la km. 258, pe aceeași direcție pe care circula și el.

Aparent, nimic neobișnuit, însă ajuns în dreptul mașinii, Nicu observă un fum dens care iese de sub capota mașinii. Intuind problema, a tras rapid pe dreapta, a scos un bidon cu apă și extinctorul pe care le avea în autoturism și s-a îndreptat în fugă spre mașina care era acum în flăcări. Lângă autoturism, se aflau speriați doi părinți și copilul lor, care încercau să scoată lucrurile din portbagaj. Focul era pe cale să cuprindă interiorul mașinii. Fără să stea pe gânduri, colegul nostru s-a asigurat că cei trei sunt în afara pericolului și nu sunt răniți, după care a trecut la stingerea incendiului, anunțând în același timp evenimentul prin 112. Doi șoferi de tir au oprit și ei și s-au alăturat polițistului, reușind cu toții ca până la sosirea pompierilor, să stăvilească flăcările.

După ce riscul a fost îndepărtat, Nicu s-a asigurat că cei trei călători aveau transportul asigurat, le-a mulțumit șoferilor care opriseră pentru a da o mână de ajutor și și-a reluat deplasarea către serviciu. Pentru el, această zi a debutat în trombă, dar cu enorma satisfacție că a ajutat, că a fost acolo la momentul potrivit, că și-a făcut datoria de OM. Mulțumim, Nicu, pentru OMUL care ești!” au postat reprezentanții IPJ SIBIU pe pagina lor de Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului