5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

DJ106B: Drumul gropilor sau gropile cu drum?

Știri din Județ

34 de km despart Ocna Sibiului de satul Ţapu şi un drum. Un drum numit DJ106B care ar trebui să lege A1 prin Ocna Sibiului de DN14B. Dar şoferii nevoiţi să facă acest drum zilnic au ajuns la capătul răbdărilor. Consiliul Judeţean Sibiu anunţă din anul 2018 că are bani pentru acest proiect de modernizare din Programul Operațional Regional 2014 – 2020, dar nici până astăzi nu este semnat măcar un contract de execuţie.

Proiectul de modernizare a DH106 B, tronsonul A1 – Ocna Sibiului – Loamneș – Șoroștin – Țapu a fost evaluat la aproximativ 22 de milioane de euro fără TVA. O sumă mare pentru un drum judeţean de doar 34 de km. Totuşi la licitaţiile din anul 2020 nu s-a putut încheia un contract. Ofertele primite au fost neconforme. S-a mărit şi tariful între timp. La a treia licitaţie deschisă în 28 decembrie 2020 s-au înscris 8 ofertanţi. Dar până astăzi pe SEAP nu apare declarat un câştigător. Comisia de licitaţie este din 7 iulie 2021 în faza de deliberare. De la 1 februarie 2018, când s-a semnat contractul de finanţare pentru acest drum până acum au trecut 43 de luni. Timp în care s-au pregătit doar documentaţii de licitaţii şi s-au organizat licitaţii. Drumul însă s-a stricat şi mai tare.

Cum ieşi din Haşag spre Şoroştin, drumul efectiv dispare (vezi foto). Navetiştii şi cei care se mai încumetă să apuce pe acest drum dau vina pe autorităţile de la judeţ că nici măcar nu au făcut mici reparaţii de întreţinere, până la mult anunţata „mare modernizare”. Dar şi alte tronsoane de drum sunt tot mai greu de circulat pe ele. Dacă în septembrie 2021 se va semna de Consiliul Judeţean Sibiu contractul pentru acest drum, şansele ca el să fie gata, dacă nu sunt din nou impedimente la licitaţie, sunt undeva în octombrie 2023.

djb ocna tapu
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
Dj106B
WhatsApp Image    at
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri