Digitalizarea birocrației sau NU: Catalogul electronic pentru școli va fi printat, semnat și arhivat la final de an școlar

Publicitate

Catalogul electronic pentru școli apare într-un ordin semnat de ministrul Educației, Sorin Cimpeanu. Deși utilizarea catalogului electronic face parte din procesul de digitalizare, la final de an școlar el va trebui printat, semnat și arhivat, ceea ce nu va reduce birocrația.

Publicitate

Catalogul electronic va fi accesibil parintilor online, astfel ca acestia vor fi la curent in permanenta cu situatia scolara a copiiilor.

Performantele scolare ale elevilor, incluzand absentele si notele vor fi incarcate pe o platforma online, la care vor acces nu doar profesorii, care vor completa datele, ci si parintii.

Dupa o perioada prealabila de testare a sistemului si instruire a profesorilor, Catalogul Electronic va functiona din anul scolar 2021-2022.

Cadrele didactice primesc o parola pentru a intra in sistemul electronic si pot face modificari doar la materiile la care predau. Acestea nu vor avea acces la rezultatele copiiilor la celelalte discipline, masura care ii poate avantaja pe unii elevi, care se plang de subiectivism la notare.

CITEȘTE AICI ȘTIREA COMPLETĂ

Sursa: Portalinvatamant.ro

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *