spot_img
13.1 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

USR-iștii scot baioneta la noul ministru al Educației

Știri din Județ

Publicitate

Parlamentarii USR Silvia Dinică si Ștefan Pălarie, membrii in comisia pentru invatamant in Senatul Romaniei, au organizat astăzi, la Sibiu, o dezbatere pe tema Legilor educației, în cadrul evenimentului “Caravana EDU 7 – Legile Educației 2022”. Alături de ei a fost și președinta USR Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu.

Ștefan Pălărie a acuzat-o pe Ligia Deca, actualul ministru al Educației că doar continuă politica nocivă pentru educație dusă de fostul ministru, Cîmpeanu. Ultimele participări ale ministrului Deca la ședințele CNATCU și la Consiliul Național al Rectorilor este văzut de Pălărie ca o decredibilizare a ministrului.

”Prin gestul politic făcut ieri în ședința CNATCU, începe să se decredibilizeze ca actor neutru și obiectiv al acestui domeniu și ne așteptăm, cu tristețe, ca mai degrabă să vedem niște Legi Cîmpeanu 2.0 venite în Parlament cu niște forme peticite, eșapate, cu mici articole modificate. Iar lucru ăsta dacă se întâmplă este extrem de grav pentru că USR a spus încă din perioada verii, răspicat, că legile Cîmpeanu sunt atât de toxice și întorc România în trecut încât nu se poate face decât un singur lucru cu ele”, a declarat senatorul Ștefan Pălarie într-o conferință de presă.

Pălărie a anunțat că USR va ataca la Curtea Constituțională a României (CCR) Legile Educației, dacă vor fi aprobate în actualul format. El s-a arătat deziluzionat de lipsa totală de dialpg a ministrului Ligia Deca cu Parlamentul pe tema legilor educației.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri