spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

130 de școli din 176 sunt sigure la incendiu. Restul sunt neautorizate sau în curs de autorizare

Știri din Județ

Publicitate

Rețeaua școlară din județul Sibiu are 176 de unități, însă potrivit ISU Sibiu, doar 44 de unități sunt autorizate privind siguranța la foc, pentru 86 nefiind necesară autorizarea iar restul de 46, sunt neautorizate sau în curs de autorizare.


În perioada premergătoare începerii noului an de învățământ, 2021-2022 reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu , împreună cu factorii responsabili din cadrul Inspectoratului Școlar Județean și cei ai administrației publice locale au desfășurat activități de îndrumare și control în scopul evaluării și creșterii nivelului de siguranță la incendiu în unitățile de învățământ de pe raza județului.

Centralizarea informațiilor relevă faptul că în momentul de față 44 de unități de învățământ sunt autorizate privind siguranța la foc iar pentru alte 46 de unități de învățământ este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu sau au obținut avizul care stă la baza realizării unor modificări constructive în interiorul școlilor și se află în proces de autorizare.

Creşterea nivelului de protecţie este un obiectiv prioritar pentru instituția noastră, sens în care în ultima perioadă specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au desfășurat activități de îndrumare și control la 15 unități de învățământ de pe raza județului, unde au fost semnalate peste 60 de nereguli dintre care 9 au fost soluționate pe timpul contoalelor iar alte 30 au fost sancționate cu avertismente sau amenzi.

Pe timpul controalelor, principalele aspecte urmărite de personalul specializat sunt:

-asigurarea permanentă a condiţiilor de evacuare a persoanelor;
-funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare;
-exploatarea corectă a centralelor termice și a coșurilor de evacuare a fumului;
-existența și funcționarea stingătoarele de incendiu și a rețelelor de hidranți interiori;
-existenţa şi funcţionarea mijloacelor speciale de detectare, semnalizare, alarmare și stingere a incendiilor.

Odată cu începerea anului școlar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru ” al județului Sibiu va intensifica acțiunile de îndrumare și control la aceste categorii de obiective și va organizarea exerciții destinate formării comportamentului preventiv specific tipurilor de risc, pentru elevi și cadre didactice.

Sursa foto: adevărul.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor