19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

VALEA SADULUI: Curățenia de toamnă a iubitorilor de munte

Știri din Județ

Pentru a marca Ziua Națională a Muntelui, astăzi, 10 septembrie 2021, începând cu ora 10:00, a avut loc o acțiune de ecologizare pe Valea Sadului.

Acțiunea ”Ziua Națională a Muntelui” sarbătorită la Sadu a avut loc la inițiativa Primăriei  Comunei Sadu și a Agenției Naționale a Zonei Montane- Oficiul de Dezvoltare Montană din județul Sibiu, având ca și parteneri activi  Consiliul județean Sibiu și ADI ECO – care a oferit saci colorați pentru colectare selectivă.

WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at


Reuniunea participanților a avut loc în piața centrală Sadu, de unde s-a plecat catre Hidrocentrala Sadu 1.
De acolo voluntarii s-au împărțit în două echipe, traseul urmând a se incheia la Izvorul de pe Valea Sadului.
Toata această distanța au parcurs-o ascultând poveștile domnului primar, Valentin Ivan despre comunitatea din Sadu, despre obiceiurile rămase din bunici, dar și despre produsele specifice acestei zone.


La această acțiune au mai participat și cetățeni ai comunei, dar și copiii de la Școala Generală Sadu.
Acțiunea a avut menirea de a atrage atenția încă o dată asupra necesității protejării naturii, a muntelui în special și asupra necesității eforturilor comune pe care trebuie să le facem impreună spre a păstra  curate aceste zone minunate, astfel încât să ne putem bucura la maxim de beneficiile plimbărilor în natură.
Având în vedere că această zonă este preferată  de către locuitorii din Sadu , dar și de către vizitatorii ocazionali ai acestei zone dorința noastră era de a reuși să-i facem să înțeleagă că ”după noi, strângem tot noi”.

Ziua Națională a Muntelui este sărbătorită în fiecare an prin manifestări speciale, conferințe, seminarii, expoziții, schimburi de experiență, loturi demonstrative, mese rotunde, organizate de instituțiile publice și alți parteneri din localitățile montane, pentru conștientizarea importanței zonelor montane, pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a țării.

Ziua Națională a Muntelui marchează data tradițională a încheierii pășunatului anual în Carpații României.

Acțiunea s a incheiat cu o placinta, o cafea si un suc oferite tuturor participanților, de către reprezentanții Primariei Sadu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri