Locuri de parcare desființate, în locul unei benzi speciale pentru părinţii care îşi duc copiii cu maşina la ore

Bandă specială lângă intrarea în curtea Colegiului Național Octavian Goga din Sibiu, pentru părinţii care îşi duc copiii cu maşina la ore.

Publicitate

Primăria municipiului Sibiu a desființat locurile de parcare de pe strada Bastionului din Sibiu și a amenajat în schimb, o bandă specială lângă intrarea în curtea Colegiului Național Octavian Goga din Sibiu, pentru părinţii care îşi duc copiii cu maşina la ore.

Publicitate

Potrivit acestui nou proiect implementat, pe porțiunea de stradă de lângă intrarea în curtea școlii, nu va mai fi permisă parcarea.

Publicitate
Strada Bastionului, Sibiu – inainte de implementarea în zonă a noului sistem de trafic, menit să crească gradul de siguranță al elevilor

UPDATE: 11 septembrie 2021

PĂRINȚI ȘI BUNICI ȘOFERI, FIȚI PE FAZĂ!

La propunerea polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, în calitate de administrator al drumului public, a dat curs solicitării de înființare a unor culoare de îmbarcare / debarcare a elevilor, în zona a trei unități de învățământ din municipiul Sibiu: (Colegiul Național „Octavian Goga” – situat pe strada Bastionului, Școala Gimnazială „Regina Maria”, situată pe strada Zaharia Boiu, Școala Gimnazială nr. 4 – situată pe strada Spartacus), proiectul urmărind fluidizarea traficului rutier în zona centrală.Aceste culoare sunt evidențiate prin aplicarea unui strat de vopsea de culoare roșie pe suprafața părții carosabile, pe întreaga lungime a acestora acționând indicatoare cu semnificația „Oprirea interzisă”.

Facem precizarea că, în conformitate cu prevederile art. 63 alin. (2) lit a) din O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, imobilizarea autovehiculelor STRICT PENTRU ÎMBARCAREA / DEBARCAREA PASAGERILOR nu constituie oprire neregulamentară, în sensul prevederilor legale.Precizăm că, pe aceste culoare, oprirea este interzisă doar pe parcursul anului de învățământ, de luni până vineri, între orele 07:00 – 20:00.

În toate zilele de sâmbătă și duminică, precum și pe parcursul vacanțelor, dar și în intervalul 20:00 – 07:00 în perioada de susținere a cursurilor, aceste sectoare pot fi utilizate pentru oprirea autovehiculelor.Facem apel la înțelegere din partea părinților, pentru a folosi aceste culoare strict în sensul în care au fost concepute, doar pentru debarcarea / îmbarcarea pasagerilor, astfel acest spațiu putând fi utilizat de un număr cât mai mare de părinți, contribuind totodată și la fluidizarea traficului rutier.


Părinții care aleg să își conducă copiii până la intrarea în unitatea de învățământ sunt rugați să oprească / staționeze în alte locuri în care aceste manevre sunt premise.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *