spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

CISNĂDIE: Mesajul primarului, la început de an școlar

Știri din Județ

Publicitate

Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie, a transmis câteva gânduri, cu ocazia deschiderii anului școlar 2021-2022:

Învățământul online, în anul precedent – o soluție de compromis”

„Ne aflãm la debutul unui nou an școlar. Din pãcate, în ultimul an și jumãtate învãțãmântul s-a confruntat cu o situație fãrã precedent, elevii fiind nevoiți sã învețe într-un format pe care nu credeam cã îl vom aborda vreodatã. Învãțãmântul online a fost o soluție de compromis în pandemie, dar studiul în varianta clasicã, fațã în fațã, rãmâne metoda eficientã de educație – a scris Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie pe pagina sa de Facebook.

Cele mai bune condiții pentru începerea noului an școlar”

„Pentru a elimina riscurile inerente, pe perioada vacanței de varã am fãcut eforturi pentru a asigura cele mai bune condiții pentru începerea școlii. Împreunã cu echipele de conducere ale unitãților de învãțãmânt de pe raza orașului, am identificat și implementat soluții care sã creascã gradul de siguranțã a elevilor și cadrelor didactice, am efectuat lucrãri de igienizare, de renovare acolo unde a fost cazul și am asigurat dotãrile necesare în școlile și grãdinițele din orașul nostru. Atât siguranța copiilor, cât și a cadrelor didactice reprezintã în continuare o prioritate pentru administrația localã și, conștienți cã un învãțãmânt de calitate e cel realizat în format fizic, facem eforturi sã putem menține și în viitor situația de acum, când elevii se vor întoarce în bãnci. Vom asigura tot ceea ce este necesar pentru respectarea regulilor impuse de criza sanitarã, de care încã nu am scãpat, și fac pe aceastã cale un apel cãtre toți cei implicați, de la elevi, cadre didactice, pânã la pãrinți, sã dea dovadã, așa cum au fãcut-o și pânã acum, de responsabilitate și spirit civic, respectând regulile sanitare, atât pentru protejarea propriei sãnãtãți, cât și a celorlalți.

Pentru cã suntem la un nou început de drum, unul cu o încãrcãturã emoționalã aparte, doresc sã le transmit tuturor multã sãnãtate, un an școlar plin de satisfacții și o revenire la normalitate cât mai grabnicã, în sensul eliminãrii tuturor barierelor pe care pandemia le-a impus în procesul didactic. Trebuie sã privim cãtre acest an școlar cu încredere, cu responsabilitate, sã înțelegem cã depinde în mare mãsurã de fiecare dintre noi reușita revenirii la ceea ce a însemnat școala înainte de pandemie. Învãțãmântul cisnãdian a fost mereu unul performant și am convingerea cã va continua sã fie așa, pentru cã aici oamenii au înțeles rolul crucial al educației. Fie ca bunul Dumnezeu sã ne ocroteascã pe toți, sã ne dea puterea de a performa spre binele întregii comunitãți – a adăugat primarul Gheorghe Huja

Sursa foto: Facebook

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor