spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Urmările protestului de la statuia lui Samuel von Brukenthal. Amendă de 10.000 de lei și împărțirea societății în două tabere

Știri din Județ

Publicitate

Aproximativ 300 de persoane au participat în data de 18 septembrie, la un protest desfășurat în fața statuii lui Samuel von Brukenthal din Piața Mare, proaspăt recepționată chiar de către Președintele României, Klaus Iohannis.

Controversele acestei statui s-au revărsat prin postări intense pe rețelele de socializare, dar și în spațiul offline. Vestea organizării protestului a ajuns până la București, la eveniment participând și nume sonore precum: Veta Biriş, Diana Şoşoacă sau Gheorghe Funar. Protestatarii de la Sibiu au defilat cu steguri tricolore iar unii erau îmbrăcați cu ii populare. De asemenea, un banner cu Horea, Cloşca şi Crişan a fost expus în dreptul statuii lui Samuel von Brukenthal. Deși nu aveau voie cu boxe au portavoce, protestatarii au ignorat acest lucru și au ținut discursuri sonore. Majoritatea celor prezenți în Piața Mare din Sibiu au venit din Cluj, Braşov, Covasna, dar au fost şi din Vrancea şi Olt.

Manifestarea a fost organizată de Asociaţia Calea Neamului din Braşov, condusă de Mihai Tîrnoveanu. Pentru că nu au respectat cu exactitate avizul comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, organizatorii au fost amendați cu 10.000 de lei.

Organizatorul acțiunii a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 5 din Legea nr. 60/1991 – privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, întrucât protestul din data de 18 septembrie nu a fost desfășurat pe strada Samuel Brukenthal, locul stabilit prin avizul comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, fiind desfășurat în Piața Mare, unde avea loc un alt eveniment.” au declarat reprezentanții Jandarmeriei Sibiu

FOTO FACEBOOK Societatea AVRAM IANCU din România

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…