spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Nouă centre de vaccinare în județul Sibiu pentru doza a III-a

Știri din Județ

Publicitate

În județul Sibiu, cei care au terminat schema de vaccinare, pot opta pentru o doză booster, ce conține vaccin pe bază de ARN mesager. Nouă centre au fost alocate pentru această acțiune, însă momentan, pe platforma de programare sunt locuri disponibile doar pentru cei ce au realizat a II-a doză de mai bine de 180 de zile.

Localitățile din județul Sibiu în care cetățenii se pot vaccina sunt: Agnita, Cisnădie, Avrig, Dumbrăveni, Tălmaciu, Șelimbăr, Mediaș și Sibiu. Până în acest moment, în județul noastru au fost imunizate cu doza a III-a 427 de persoane, în integralitate cu serul produs de compania Pfizer BioNTech.

Dacă toate cele nouă centre ar funcționa la capacitate maximă, într-o singură zi s-ar putea vaccina aproximativ 1000 de persoane.

Doza 3 este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare, cât și persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ, însă poate fi administrată și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

În județul Sibiu, în ultimele 24 de ore au fost depistate 165 de persoane infectate cu COVID, dintre care 6 reinfectate. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 248 persoane, dintre care pe ATI 30 persoane. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 1088 de teste dintre care 208 RT-PCR și  880 teste rapide.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 260.356 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 138.555 persoane cu prima doză de vaccin și 121.801 persoane cu cea de-a doua doză. În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 421 persoane împotriva Covid-19, 168 cu vaccin Johnson&Johnson și 253 cu vaccin Pfizer

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri