spot_img
10.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Braconierii împuşcă cerbi în jurul Sibiului. Ce urmează?

Știri din Județ

Publicitate

Un cerb a fost găsit împușcat, ieri dimineață, la nici 200 de metri de satul Săcel. Fapta este pusă pe seama braconierilor.

Conform experților, exemplarul avea vârsta de aproximativ 6-7 ani și o greutate de aproximativ 300 de kilograme şi provenea dintr-un fond de vânătoare privat. Imediat după găsirea cerbului mort, a fost sesizat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, care a demarat o anchetă. Din primele informații, glonțul care a ucis animalul a fost recuperat și urmează o expertiză balistică pentru identificarea trăgătorului, dar și dacă acesta deține arma de vânătoare în mod legal.

Speciile de cerbi sunt animale protejate de lege iar numărul lor, în județul Sibiu, este în continuă scădere. Braconarea lor este pusă pe seama interdicției vânătorilor de a mai vâna porci mistreți, din cauza Gripei Porcine Africane.

„Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Sibiu efectuează cercetări într-un dosar penal ce are ca obiect infracțiunile de braconaj cinegetic și uz de armă letală fără drept, după ce în dimineața zilei de 4 octombrie a.c., în extravilanul localității Săcel, polițiștii din Săliște au găsit cadavrul unui exemplar de cerb, ce prezenta o plagă ce părea a fi prin împușcare. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt, identificării autorului și luării măsurilor legale ce se impun.” a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

Reprezentanţii unor asociaţii care deţin fonduri de vânătoare legale în judeţ spun că fenomenul braconajului de la peşti, a trecut la un alt nivel: la mamifere. Ei avertizează că astfel de cazuri trebuie aspru pedepsite pentru a nu ne trezi cu o explozie a cazurile de braconaj, la mamiferele din judeţ.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda