spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO-FOTO: Informare, nu amenzi, în prima seară de carantină. Au fost scanate codurile QR

Știri din Județ

Publicitate

Polițiștii sibieni au organizat în această seară, în zona centrală a orașului Sibiu, o acțiune fulger pentru verificarea cetățenilor vaccinați sau nevaccinați, dar și a motivului pentru care aceștia sunt afară după ora 20:00.

Acțiunea vine în urma noilor restricții COVID, municipiul Sibiu înregistrând astăzi o incidență de peste 8 la mia de locuitori. În astfel de cazuri, s-a instituit carantina de noapte și astfel șe interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20:00-5:00. Cei vaccinați au derogare de la aceste restricții și pot circula liberi.

Oamenii care au fost depistați în Piața Mare sau pe pietonala Nicolae Bălcescu, au fost legitimați și le-au fost scanate codurile QR, dovadă a vaccinării anti-COVID. Acțiunea a fost una de informare,nefiind depistate abateri. Însă de mâine noapte, persoanele nevaccinate care sunt depistate fără un motiv întemeiat, între orele 20:00 și 5:00, riscă amenzi consistente.

La nivelul județului Sibiu, în ultimele 24 de ore au fost depistate 206 persoane confirmate pozitiv cu COVID. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 356  persoane, dintre care pe ATI 42 persoane. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 748 de teste dintre care 118 RT-PCR și 630 teste rapide.

RESTRICȚII:

  • a) se instituie carantina de noapte și astfel șe interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepţii: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  • b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  • c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de  persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;
  • se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5:00-22:00.
  • pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
  •  Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la art. 1 alin. (6.1.) lit.b. şi d. persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
img   scaled
img   scaled
img   scaled

MASCA DE PROTECȚIE SE POARTĂ OBLIGATORIU:

-la nivelul localităților în care incidența este mai mică sau egală cu 6/1000 locuitori;

– în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale;

-în spații publice deschise, cum sunt, fără a se limita la acestea : piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență.

-la nivelul localităților în care incidența este mai mare de 6/1000 locuitori;

-în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale;

-în toate spațiile publice deschise cu excepția persoanelor care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, prin hotărâri ale comitetelor județene, respectiv al municipiului București pentru situații de urgență;

NU ESTE OBLIGATORIE PURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE DACĂ PERSOANA ESTE SINGURĂ PE STRADĂ.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. „de mâine noapte, persoanele nevaccinate care sunt depistate fără un motiv întemeiat, între orele 20:00 și 5:00, riscă amenzi consistente.”
    Puteați completa și că cei care vor lua amenzi pe tema asta, fie ele consistente sau nu, și se vor obosi să le conteste la tribunal, vor reuși să scape de amenzile cu pricina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda