Statuia lui Brukenthal a fost curăţată de muzeografi

Publicitate

După ce în această dimineaţă, un individ a agăţat o pungă Lidl, plină cu vopsea colorată pe statuia lui Brukenthal din Piaţa Mare a Sibiului, muzeografii de la Muzeul Brukenthal au curăţat statuia. Alexandru Chituţă, de la Muzeul Brukenthal şi iniţiator al ideei statuii în Piaţa Mare: „Am aflat cu regret despre actul penal comis la Sibiu, eu aflându-mă la București cu prilejul unei expoziții dedicate Zilei Naționale a Spaniei. S-au luat rapid măsuri, iar statuia a fost curățată. A fost un gest ce denotă lipsă de educație și lașitate. Trebuia să își asume persoana gestul, însă cred că politia și celelalte instituții vor face tot ce le e posibil pentru găsirea făptașului și pentru a răspunde pentru gestul făcut. Totuși suntem într o tara guvernata de legi și cine comite ilegalități trebuie să răspundă. Felicitări sibienilor care au răspuns, au comentat şi s-au arătat împotriva acestui gest. Statuia Baronului Brukenthal e curățată acum și sibienii și turiștii pot sa se bucure de acest monument”

Publicitate

Chituţă a spus că Muzeul Brukenthal a realizat un sondaj după amplasarea statuii în Piaţa Mare pentru a vedea opinia oamenilor. „Trebuie să știți că noi am întreprins un chestionar în ultima vreme și toți sibienii și turiștii s-au arătat plăcuți impresionați de statuia Baronul Brukenthal fiind de acord cu plasarea acesteia. A-ți văzut la proteste unii protestau, alții făceau poze în fata Palatului Brukenthal, iar după protest familii cu copii, tineri și bătrâni au continuat sa își facă fotografii lângă aceasta statuie. Aceasta este România frumoasă..” a concluzionat Alexandru Chituţă.

You may also like...

2 Comments

  1. habar n-are lumea cine a fost Brukenthal, dar sunt impotriva lui.
    bine, lumea n-are habar nici cine e lazar, dar cu statuia lui n-are nimeni nimic.
    ca atat ne duce capu ca romani…. zici ca nu se preda logica in liceu…

  2. Sunt cetățean român de naționalitate român. Născut în Sibiu din tată oltean și mamă ardeleancă Asta însă nu contează. Contează doar că niște proști îl asimilează pe Brukenthal cu un criminal în serie. Dar nimeni nu vrea să vadă că de fapt alți guvernatori ai Transilvaniei medievale au fost mult mai mediatizați în istorie pentru fapte mult mai puțin odioase. Iar ăsta a fost doar afemeiat. Și negustor, și agricultor și achizitor de tablouri.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *