6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

EDITORIAL: Deziluzie, numele tău este Iohannis

Știri din Județ

Acesta a fost sentimentul care l-am încercat în această seară. Am aşteptat cu nerăbdare să văd un preşedinte implicat, care pune ordine în Guvern şi, implicit, în ţară în plină pandemie. Am aşteptat să văd o şedinţă cu măsuri concrete şi aplicate rapid. Dar ceea ce am primit a fost o cruntă deziluzie.

Preşedintele Iohannis este în cădere liberă de câteva luni în toate sondajele privind încrederea acordată de populaţie. Dar o situaţie ca acest val patru al pandemiei cu un impact nimicitor în rândul populaţiei era un bun prilej să vedem la muncă un preşedinte de ţară. Discursul său a fost unul plin de vorbe şi mai puţin de fapte. Iar măsurile rapide nu au venit, ci vor veni de luni, adică peste 4 zile. Încă 4 zile cu mii de români infectaţi şi sute de morţi zi de zi. Şi până luni vom afla şi măsurile ce se vor dispune. Pentru că astăzi, după şedinţă, preşedintele nu ştia să ni le spună, pentru că nu s-au luat.

De fapt s-a luat o singură măsură: să dea vacanţă copiilor două săptămâni, tot de luni. Doar că atunci era deja programată vacanţă pentru ciclul primar o săptămână. Acum a dat la toţi. Nu a înţeles nimeni de ce. Pentru că mai simplu era să îi lase pe toţi în online. Aaaa, Guvernul nu a mişcat mai nimic de doi ani încoace în domeniul dotării cu aparatură şi internet şi a lăsat tot greul pe umerii primăriilor. Asta e altă poveste. Aşa este mai uşor să dai vacanţă, decât să investeşti în infrastructură şcolară. Chit că de doi ani elevii României sunt praf la capitolul educaţie.

Alte măsuri nu s-au luat astăzi. Între timp guvernul Cioloş şi-a jucat sceneta anecdotică în Parlament şi de mâine preşedintele Iohannis reia negocierile cu partidele. Exact cum şi-a dorit de la început. Iar dacă mâine îl desemnează pe Florin Cîţu din nou premier, aruncă în aer România. Ne putem aştepta la orice.

De câteva luni, de când a început scandalul din PNL şi Iohannis a ţinut partea făţiş lui Cîţu, românii au avut de suferit. În vară s-au redus restricţiile la greu, deşi vaccinarea nu se făcea în parametri. Discursul din mai al lui Iohannis cum că se vor reduce restricţiile în funcţie de câţi se vaccinează a fost o minciună, pentru că nu aşa s-a întâmplat. Iar argumentul adus „pe surse” acum de preşedinte că nu a ştiut ce face Guvernul denotă ori că este un preşedinte rupt de realităţile României, ori că minte şi a ştiut.

Suntem în plin val 4. Mii de români infectaţi zi de zi. Sute de morţi zilnic. Şi un preşedinte care amână deciziile dure şi rapide. Din nou. Cineva tot va trebui să răspundă la un moment dat pentru toţi aceşti morţi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri