spot_img
13.1 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Numai proştii nu se vaccinează

Știri din Județ

Publicitate

Fără supărare, dar ce este destul, este destul! De peste 3 săptămâni, România este pe primul loc în lume la rata de decese din cauza COVID. Numărul de infectaţi la mia de locuitori a luat-o razna în cifrele oficiale, dar în toate statisticile şi analizele specialiştilor realitatea infectărilor COVID este mult mai mare: cam de 5 ori mai mare! Trăim o calamitate şi încă stăm să dezbatem pe Facebook despre cip-ul 5G din vaccin şi alte aberaţii de genul acesta. Gata! Cum a spus un amic al meu „Numai proştii nu se vaccinează”, şi sincer, cred că are dreptate. Nu poţi să mai aduci niciun contra-argument vaccinării după ce sute de milioane de oameni din lumea civilizată s-au vaccinat deja. S-au făcut zeci de teste şi studii. Gata! Marş la vaccinare sau la propria înmormântare!

Poate unii, totuşi, tot nu pricep. Sibieni fiind, hai să vă explic ca la noi, la ciobani. Săptămâna aceasta toată populaţia comunei SADU a murit. Da, toţi! Copii, femei, bărbaţi, bătrâni. Şi săptămâna trecută toată populaţia din Poplaca. Şi săptămâna dinainte toţi oamenii din Tilişca şi Râu Sadului au pierit. Acestea sunt date reale, oficiale. 2300 de morţi săptămânal din cauza COVID în România!

Unii sibieni s-au lăsat convinşi de restricţii. Frica de certificatul verde fără de care nu mai poţi intra nicăieri de luni a creat cozi la vaccinare. Foarte bine, dar insuficient. Mai trebuie multe zile de cozi la vaccinare.

Trebuie să fii orb şi surd să nu vezi zilnic cum circulă non-stop ambulanţele şi SMURD-ul. Majoritatea intervenţiilor sunt legate de COVID. Oamenii aceia sunt epuizaţi deja. La fel şi doctorii şi asistentele. Din septembrie lucrează la foc continuu pentru că nişte proşti, ce e drept mulţi, nu s-au vaccinat. Şi au împrăştiat virusul la greu.

Mai mult, mulţi proşti stau acasă cu boala nedeclarată şi speră că se vindecă cu ceai de tei sau vreo plantă frecată pe piept. Şi ajung la spital abia în faza terminală sau sunt chemaţi direct acasă cei de la morgă.

Până la urmă, nici nu ştiu de ce mă mai enervez. De doi ani aproape scriem de COVID, de probleme şi de 9 luni de zile promovăm vaccinarea. Fără bani. Noi, la SIBIU INDEPENDENT, am fost singura publicaţie mare din judeţ care nu am luat bani de la Guvern pentru promovarea măsurilor de igienă. Nici din alte surse. Am făcut tot acest demers pro-bono pentru că membrii unei comunităţi trebuie să se ajute. Dar când aud încă şi acum teorii conspiraţioniste despre COVID sau idei care mai de care ai creţe, dar susţinute cu tărie ca fiind reale, mă ia durerea de cap. Poate prietenul meu, mult mai sadic decât mine are dreptate: „Avem o selecţie naturală a proştilor. Mai scăpăm de ei!”

Publicitate

3 COMENTARII

  1. Hai sictir! D-le Blaga in afara de a conduce spre ura si a arunca venin pe site-ul asta de 2 bani si coji de seminte esti bun de ceva? Apropo, sunt vaccinat, dar niciodata nu as putea sa ii judec pe cei ce nu se vaccineaza, este alegerea lor si merita respectata! Nu poti veni tu, un neica nimeni sa judeci si sa spui ca merita „aia nevaccinati” sa moara, parvenitule, poate crapi tu inainte daca tot faci acatiste pentru altii, mare panarama esti, necioplitule! Nu poti tu dormi noaptea de grija altora, stai in banca ta si intra in joc de glezne pentru ca rade toata lumea de tine cat de hater ai ajuns. Ti se aplica perfect dictonul „prostul moare de grija altuia”, asa si cu tine baietas trist. Hai sictir 🙂

  2. Disperat mai poti fi mai, mare jurnalistule……
    Care e treaba ta ca mor oamenii ?
    Eu nu sunt anti vaccin, nici anti covid, dar ceva nu e ok cu toata mascarada asta ieftina….
    Traiesc sa vad cum guvernul care a furat 30 de ani de zile, si care nu a fost curios nici macar o data de tara asta, dintro data, asa magnific, cu multa multa dragoste si empatie, devine un maaare mare ingrijitor de toti bolnavii tarii asteia…. e incredibil….

    Si mai ceva…. de ce nu s-a scos pana acum un medicament la aceasta „pneumonie” ?. De ce doar vaccin ? De ce ?

    Hai pa, ca nu are rost sa imi bat gura degeaba cu oameni cu mentalitati de 2 bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri